17.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzători de substanţe psihoactive noi, în arest

Vânzători de substanţe psihoactive noi, în arest

nstanţele de judecată au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de patru tineri acuzaţi de constituirea unui grup infracțional, efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive şi trafic de droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, suspecţii au vândut substanțe cu efect psihoactiv apătute recent pe piaţa drogurilor din Dolj. Este vorba de canabinoizii sintetici ADB-BUTINACA, MDMB-PINACA şi MDMB-4en-PINACA, ultimul fiind drog de mare risc. Cei patru inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe 1 noiembrie 2023.

Procurorii DIICOT spun că membrii grupului infracţional au vândut droguri începând cu luna februarie 2023.
„În perioada februarie – octombrie 2023, cinci inculpați, membri ai grupului infracțional organizat, au deținut și comercializat, în mod repetat cantități de noi substanțe cu efect psihoactiv (ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-PINACA), precum și droguri de mare risc (MDMB-4en-PINACA), pentru suma de 10 lei pentru o doză”, au precizat anchetatorii.

Pe 31 octombrie, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant, în timp ce vindea 40 de pachețele conținând substanțe psihoactive noi. În aceeaşi zi, au fost puse în aplicare tri mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Dolj. Au fost descoperite și ridicate peste 200 pachețele cu substanțe psihoactive noi, cântare electronice şi 14 telefoane mobile, plus diverse sume de bani.

Cinci minori, victime ale traficanţilor de droguri

Pe 1 noiembrie, patru dintre suspecţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au admis solicitarea procurorilor şi au dispus arestarea inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Instanţa a respins cererile formulate de inculpaţi, prin apărători, de plasare în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Un alt inculpat din dosar a fost plasat sub control judiciar. Mandatele de arestare au fost prelungite în mai multe rânduri de instanţe, ultima oară pe 13 mai. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Pe 22 mai, instanţa le-a respins contestaţiile ca nefondate.

La jumătatea lunii aprilie, cei cinci inculpaţi au fost deferiţi justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. Una dintre inculpatele din dosar este acuzată şi de trafic de minori. Este vorba de cinci minori, care sunt părţi vătămate în dosarul penal.

Citeşte şi: Vânzător de cocaină, condamnat la 5 ani de închisoare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS