18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAlcaraz - Sinner, „finala“ din semifinalele Roland Garros

Alcaraz – Sinner, „finala“ din semifinalele Roland Garros

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a reuşit să-l învingă în trei seturi, 6-3, 7-6 (7/3), 6-4, pe grecul Stefanos Tsitsipas, marţi seară, pe zgura pariziană. Alcaraz (21 ani), ocupantul locului 3 în clasamentul ATP, care are în palmares două titluri de Grand Slam, cucerite la US Open 2022 şi Wimbledon 2023, a obţinut cu această ocazie a şasea sa victorie în faţa lui Tsitsipas, în tot atâtea meciuri.

Ibericul îl va înfrunta pentru un loc în finală pe viitorul număr unu mondial, italianul Jannik Sinner. Italianul a dispus la rândul său, cu 6-2, 6-4, 7-6 (7/3). de Grigor Dimitrov (nr.10). Duelul între cei mai buni jucători ai momentului din circuitul profesionist va avea loc vineri.

Alcaraz şi Sinner s-au întâlnit de opt ori până acum în circuitul profesionist, scorul general fiind egal, 4-4. Ultima lor confruntare a avut loc în această primăvară, în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), fiind câştigată de Alcaraz în trei seturi (1-6, 6-3, 6-2). Sinner s-a impus, în schimb, în cele două meciuri pe care le-au disputat până acum în Marele Slem, la Wimbledon şi US Open, ambele în 2022.

În cealaltă semifinală, norvegianul Casper Ruud, care a profitat de forfait-ul sârbului Novak Djokovic, îl va avea ca adversar pe câştigătorul partidei dintre germanul Alexander Zverev şi australianul Alex de Minaur, programată miercuri.

Citeşte şi: Organizatorii Roland Garros au anunţat: Novak Djokovic s-a retras!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS