33.9 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean acuzat că a atacat un tânăr cu sabia, în arest

Doljean acuzat că a atacat un tânăr cu sabia, în arest

Instanţele de judecată au dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui bărbat de 31 de ani, acuzat de tentativă de omor. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a atacat cu o sabie un tânăr de 28 de ani, din comuna doljeană Teasc. Medicii legişti au stabilit că loviturile au pus în primejdie viaţa victimei şi i-au cauzat un prejudiciu estetic grav şi permanent. Incidentul violent a avut loc în seara zilei de 24 iunie 2023, în comuna Teasc.

Poliţiştii doljeni au explicat că victima a suferit leziuni la nivelul mâinilor.
„În seara zilei de 24 iunie 2023, ora 19.45, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în comuna Teasc, are loc un conflict între doi bărbaţi. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în urma unui conflict spontan, un bărbat de 31 de ani, din comuna Teasc, prin folosirea unui obiect tăietor, i-ar fi aplicat mai multe lovituri la nivelul membrelor superioare unui tânăr de 28 de ani, din aceeași localitate, provocându-i acestuia leziuni traumatice”, au precizat oamenii legii. Tânărul de 28 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma examinării medico-legale, s-a constatat că leziunile suferite i-au pus viaţa în pericol.

Doljean acuzat că a atacat un tânăr cu sabia, în arest preventiv

Pe 25 iunie 2023, inculpatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova.
Ulterior, dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Din iunie 2023, mandatul de arestare emis pe numele inculpatului a fost prelungit de mai multe ori. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 24 mai, când instanţa a dispus menţinerea măsurii preventive faţă de inculpat. Mandatul de arestare a fost prelungit cu 60 de zile, până pe data de 22 iulie. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbatul arestat la Curtea de Apel Craiova. Miercuri, pe 5 iunie, instanţa i-a respins contestaţia ca nefondată. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Ar fi încercat să lovească victima în cap

Bărbatul de 31 de ani a fost deferit justiţiei în octombrie 2023, pentru tentativă de omor. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată un alt inculpat, care este acuzat că a participat la scandal. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au explicat că inculpatul ar fi încercat să lovească victima în cap.

„În data de 24.06.2023, în jurul orei 19.45, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată cu o sabie în zona braţelor, în mod repetat, cu intenţia de a o lovi în zona capului, producându-i leziuni traumatice care necesită 70-80 de zile îngrijiri medicale, au pus în primejdie viaţa victimei prin secţionarea arterei ulnare şi i-au cauzat un prejudiciu estetic grav şi permanent”, au susţinut procurorii.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 13 iunie.

Citeşte şi: Sentinţă definitivă în dosarul şpăgilor pentru permise

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS