33.9 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO angajată de la ANAF, acuzată că intermedia mite de zeci de mii de euro, reținută de DNA

O angajată de la ANAF, acuzată că intermedia mite de zeci de mii de euro, reținută de DNA

O femeie a fost reținută de DNA pentru fapte de corupție. Aceasta efra consilier superior în cadrul ANAF Ploiești. Împreună cu un bărbat, reținut și el de procurori, ar fi pretins 60.000 de euro mită de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să radieze două societăți comerciale cu datorii la stat. 

Faptele, spun procurorii DNA, ar fi avut loc în ultimele 5 luni. „În perioada ianuarie – iunie 2024, inculpatul G.M., direct sau prin intermediul inculpatei N.N.L., ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro din care a primit inițial 5.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București și că-i va determina pe aceștia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două societăți comerciale ce aparțineau martorului și care înregistrau datorii la bugetul de stat”, se arată în comunicatul DNA, potrivit digi24.ro.

Omul de afaceri a mers, însă, la DNA și i-a reclamat pe cei doi. Marți, 4 iunie, inculpatul G.M. a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la martorul din dosar suma de 20.000 euro. În cursul zilei de miercuri, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Citește şi: Se deschide Transfăgărășanul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS