Instanţa de judecată a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un minor de 16 ani, deferit justiţiei pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit anchetatorilor, inculpatul şi-a atacat şi înjunghiat prietena, în vârstă de 17 ani. Ulterior, minorul a încercat să-şi ia viaţa cu acelaşi cuţit. Incidentul violent a avut loc în Drobeta Turnu Severin, pe 23 februarie, în jurul prânzului. La sfârşitul lunii aprilie, judecătorii l-au obligat pe minor să urmeze un tratament medical.
Procuroii au explicat că minora de 17 ani a fost înjunghiată pe o stradă din zona Castelului de Apă din Drobeta Turnu Severin. A suferit mai multe leziuni, cele mai multe în zone vitale ale corpului.
„În data de 23.02.2024, în jurul orei 12.00, în timp ce se deplasa (în zona Castelului de Apă) împreună cu persoana vătămată, în vârstă de 17 ani, inculpatul B.R., în vârstă de 16 ani, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit, în zone vitale ale corpului (zona capului, zona gâtului şi zona toracică), provocându-i persoanei vătămate multiple leziuni. Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală, persoana vătămată a suferit numeroase leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp tăietor-înţepător. Leziunile traumatice necesită circa 70 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa persoanei vătămate.
Ulterior, inculpatul s-a autoagresat cu cuţitul, aplicându-şi mai multe lovituri în zona gâtului, cu intenţia de a-şi suprima viaţa. Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legal, inculpatul a suferit leziuni traumatice care s-au produs prin lovire cu corp tăietor-înţepător. Leziunile traumatice necesită circa 20 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa inculpatului”, au precizat anchetatorii.
Tânără înjunghiată în plină zi, în apropierea unei şcoli
Oamenii legii au mai susţinut că atacul violent a avut loc în prezenţa mai multor trecători, dar şi în apropierea unei şcoli.
„În zona comiterii faptei (obiectiv turistic „Castelul de Apă”), se află şi o şcoală, precum şi mai multe spaţii comerciale. Prin modul de comitere a faptei, persoanelor prezente în zonă le-a fost creată o puternică stare de temere, fapta producând şi un puternic impact în rândul opiniei publice”, au mai precizat anchetatorii. Minorul de 16 ani a fost arestat preventiv pe data de 5 martie, după ce a fost externat. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Mehedinţi. Hotărârea instanţei a fost contestată de minor la Curtea de Apel Craiova. Pe 15 martie, instanţa i-a respins contestaţi ca nefondată.
În iunie, judecătorii au dispus menţinerea măsurii preventive faţă de inculpatul minor. Acesta a fost deferit justiţiei la sfârşitul lunii aprilie. Pe 3 iunie, la primul termen de judecată, instanţa a dispus amânarea cauzei pentru data de 17 iunie, în vederea admnistrării probatoriului.
Minorul care şi-a înjunghiat prietena, obligat la tratament medical
La sfârşitul lunii aprilie, instanţa l-a obligat pe minor să urmeze un tratament medical. Potrivit hotărârii instanţei, minorul ar trebui să urmeze tratamentul până la însănătoşire. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Dispune obligarea provizorie la tratament medical a inculpatului B.R., aflat în stare de arest preventiv (…). Pune în vedere acestuia să urmeze în mod regulat tratamentul medical prescris de medicul de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, au dispus judecătorii. Hotărârea Tribunalului Mehedinşi a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Pe 29 aprilie, instanţa a respins ca nefondată contestaţia inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.
Citeşte şi: Doi bărbaţi, prinşi cu 100 grame de cocaină la Podari