4 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSfaturi de la profesori pentru elevii care dau probele de competențe digitale și de limbă engleză

Sfaturi de la profesori pentru elevii care dau probele de competențe digitale și de limbă engleză

Candidații la Bacalaureat 2024, care susțin proba la limba engleză, de certificare a competențelor într-o limbă de circulație internațională, trebuie să fie atenți la cuvintele-cheie de la proba de înțelegere a textelor scrise, iar la proba orală – să fie relaxați, dar și respectuoși față de evaluatori, să nu citească răspunsurile scrise pe ciornă și să arate mai degrabă spontaneitate și coerență în gândire.

Sfaturile vin de la profesoara Cristina Mocanu, cu o experiență de peste 15 ani, de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași. Edupedu.ro a discutat cu aceasta pentru a veni în sprijinul cititorilor Edupedu.ro, parte dintre ei absolvenți de liceu care se pregătesc pentru primele probe de Bacalaureat 2024 – sesiunea de vară. Aceasta a făcut câteva recomandări pentru elevi.

În privința competențelor digitale, unul din lucrurile de care să țină cont este să salveze ce lucrează doar în dosarul (folderul) destinat probei de competențe, care începe miercuri 19 iunie.

În plus, elevii ar trebui să aibă în vedere că este necesar să respecte cu atenție cerințele și să nu adauge fișiere sau foldere în plus. Înainte de începerea probei, este recomandat să verifice funcționalitatea aplicațiilor, iar când începe timpul de lucru pot avea în vedere să abordeze mai întâi subiectele pe care le pot rezolva cu ușurință.

Sfaturile vin de la profesorul Petru Oprița de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, care este și vicepreședinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI). Edupedu.ro a discutat cu aceasta pentru a veni în sprijinul cititorilor Edupedu.ro, parte dintre ei absolvenți de liceu care se pregătesc pentru primele probe de Bacalaureat 2024 – sesiunea de vară.

CITEȘTE ȘI: Directoarea CJRAE Mehedinți, plasată în control judiciar de DNA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS