17 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFocar de tuberculoză, identificat la o grădiniţă privată

Focar de tuberculoză, identificat la o grădiniţă privată

Un focar de tuberculoză a fost identificat la o grădiniţă privată din judeţul Iaşă. Reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie şi ai Direcţiei de Sănătate Publică desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi au transmis, joi seară, că au identificat un focar de tuberculoză la o unitate de învăţământ în regim privat din Iaşi, precizând că ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare şi, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, reprezentanţii Dispensarului TBC fac toate eforturile pentru a identifica şi reduce focarul de infecţie, potrivit news.ro.

Tuberculoza este o boală contagioasă

Tuberculoza este o boală contagioasă, care se transmite pe cale respiratorie, prin secreţiile rezultate din tusea persoanei bolnave care sunt aerosolizate în spaţii închise sau insuficient ventilate.

”Cazurile de tuberculoză apărute în unităţi de învăţământ reprezintă o urgenţă şi o prioritate în rigurozitatea anchetei epidemiologice şi fac parte din diligenţele pe care le face Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, prin prerogativele sale, experienţa şi pregătirea colegilor medici pneumologi”, au mai transmis reprezentanţii spitalului.

Presa locală a relatat că un copil şi un adult de la o grădiniţă privată din comuna Rediu au fost diagnosticaţi cu tuberculoză.

Citeşte şi: Elevii intră, de astăzi, în vacanţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS