20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO instanță din Malta a decis că Paul de România va fi extrădat

O instanță din Malta a decis că Paul de România va fi extrădat

Predarea fugarului Paul-Philippe al României a fost decisă de o instanță din Malta. Paul-Philippe al României a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de influență și complicitate, ca urmare a participării sale la un cartel pentru a recupera proprietăți pe care le revendica în țară în calitate de moștenitor al familiei regale. Hotârârea instanței din Malta, unde Paul de România este în prezent încarcerat, nu este definitivă.

Ministerul Justiției a anunțat luni că instanţa de fond din Malta a hotărât predarea lui Paul-Philippe al României, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu și pentru un prejudiciu de 9,5 milioane de euro, conform hotnews.ro. Hotârârea nu este definitivă, putând fi atacată.

Până la jumătatea lunii iunie au fost aduși în țară 383 de fugari

Ministerul Justiției precizează că până la jumătatea lunii iunie au fost aduși în țară 383 de fugari.
Clasamentul țărilor din care au fost aduși cei mai mulți este condus de Marea Britanie, urmată de Germania și Italia.

Paul-Philippe al României a fost arestat pe 28 aprilie în Malta, în baza unui mandat european de arestare emis de justiția română în decembrie 2020.

El se afla în vizită pe insula mediteraneană pentru o ceremonie oficială, fără să bănuiască că va fi arestat acolo, potrivit avocatului său Miriame Laïchi.

În vârstă de 75 de ani, acesta era refugiat în Franța, iar avocații săi reușiseră ca justiția franceză să respingă executarea mandatului de arestare la sfârșitul anului 2023.

Citeşte şi: Un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS