36.8 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAnca Todoni, mult mai inspirată cu Makarova, în calificările de la Wimbledon

Anca Todoni, mult mai inspirată cu Makarova, în calificările de la Wimbledon

Anca Todoni s-a calificat marți în turul al doilea al calificărilor la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi pe Ekaterina Makarova, scor 6-3, 6-2. Anca Todoni a avut nevoie de o oră și 12 minute pentru a trece de Makarova, timp în care a cedat doar 5 game-uri.

În următorul tur al calificărilor, aceasta o va înfrunta pe Kimberly Birrell (132 WTA).

Eliminări de bandă rulantă

Trei dintre cele cinci jucătoare pe care România le-a avut pe tabloul calificărilor la Wimbledon au fost eliminate în primul tur.

Miriam Bulgaru, locul 219 WTA, a fost învinsă de favorita 23, neo-zeelandeza Lulu Sun (123 WTA). Scorul a fost 6-2, 6-1, în 57 de minute.

Irina Bara, locul 220 WTA, a pierdut în faţa sportivei din Cehia, Gabriela Knutson (231 WTA), scor 6-7 (6), 1-6, într-o oră şi 29 de minute.

Andreea Mitu, locul 212 mondial, a fost învinsă de sportiva australiană Maya Joint, numărul 172 mondial, scor 6-2, 6-3, într-o oră.

Patru românce pe tabloul principal

Pe tabloul principal de la Wimbledon sunt admise deja Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Begu și Jaqueline Cristian.

Simona Halep, câștigătoarea turneului în 2019, nu a primit wild card. De fapt, ea nici nu a solicitat, având încă probleme la genunchi. Halep a jucat doar două meciuri, din luna martie, când i-a fost redusă suspendarea pentru dopaj.

Englezii au acordat invitații unor nume importante din tenis, precum Naomi Osaka sau Caroline Wozniacki. De asemenea, Emma Răducanu a primit invitația de a fi pe tabloul principal.

Wimbledon 2024 va avea loc în perioada 1-14 iulie pe iarba londoneză. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Marketa Vondrousova.

Citeşte şi: Gabriela Ruse continuă în calificările de la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS