1.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalBani europeni pentru digitalizarea Primăriei Craiova

Bani europeni pentru digitalizarea Primăriei Craiova

Fondurile europene reprezintă una din principalele surse de finanțare pentru modernizarea administrației locale din Craiova. Primăria accesează peste trei milioane de lei pentru digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor, creșterea calității și eficienței serviciilor furnizate.

Primăria Craiova vrea să se digitalizaze cu bani europeni. Administraţia locală craioveană a depus un proiect, în acest sens, săptămâna trecută a cărui valoare este de 3.102.544,81 lei (inclusiv TVA). Contribuția proprie în proiect a primăriei este de 119.989,74 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția solicitantului de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum 60.868,48 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.
„Primăria Municipiului Craiova a depus proiectul “Sistem Informatic Integrat pentru Digitalizarea Proceselor” în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027. În faza de evaluare, proiectul a obținut 86 de puncte, depășind pragul de excelență și intrând direct în etapa de contractare. Obiectivul principal este consolidarea capacității administrative prin digitalizare, reducerea birocrației și adaptarea serviciilor publice la nevoile actuale ale cetățenilor. Vor fi implementate un sistem informatic integrat, un portal web pentru cetățeni și afaceri, aplicații de sesizări online și retrodigitalizarea arhivei istorice. Toate aceste măsuri vor îmbunătăți semnificativ experiența cetățenilor în interacțiunea cu serviciile publice locale”, anunţa Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei pe pagina de Facebook.

Proiect de finanțare

Autorităţile spun că, dată fiind oportunitatea de finanţare oferită în cadrul Programului Regional Sud –Vest
Oltenia 2021-2027, Craiova a depus o cerere de finanţare. Implementarea unui astfel de proiect este o soluție necesară pentru eficientizarea proceselor administrative și reducerea birocrației prin digitalizare. Proiectul va avea patru componente: Sistem Informatic Integrat, Portal de informare pentru cetățeni și mediul de afaceri, inclusiv Open Data, Aplicația de sesizări on-line si Retrodigitalizarea arhivei istorice.


Ajutorul financiar nerambursabil va fi împărțit astfel:

maximum 85% din valoarea ajutorului nerambursabil reprezintă rata de cofinanțare acordată prin FEDR; minimum 13% din valoarea ajutorului nerambursabil reprezintă rata de cofinanțare din bugetul de stat. Beneficiarii vor asigura din bugetele proprii o cofinanțare de minimum 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Valoarea totală a proiectului este 3.102.544,81 lei, din care: Asistenţă financiară nerambursabilă: 2.982.555,07 lei; Contribuţie proprie: 119.989,74 lei; Contribuţia solicitantului la cheltuieli eligibile, inclusiv TVA aferentă: 60.868,48 lei; Contribuţia solicitantului la cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA aferentă: 59.121,26 lei. Cheltuielile neeligibile în sumă de 59.121,26 lei sunt formate din valoare audit financiar.
Proiectul a fost aprobat şi de Consiliul Local în ultima şedinţă din luna iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS