Primarul din comuna Gogoşu, Mehedinţi, viceprimarul, contabila primăriei şi o angajată a unui serviciu de telefonie mobilă sunt cercetaţi penal.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mehedinți, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta – Turnu Severin, au efectuat 8 percheziţii la:
- sediul unei unități administrative teritoriale din județul Mehedinți (primăria Gogoșu),
- domiciliile unor persoane.
Persoanele sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- delapidare,
- complicitate la delapidare,
- fraudă informatică,
- participație improprie la fraudă informatică.
Au fost puse în executare 4 mandate de aducere pentru doi bărbați de 57, respectiv 61 de ani și două femei, de 37, respectiv 40 de ani, din municipiul Drobeta – Turnu Severin. Persoanele vor fi audiate la sediul Poliției.
Ce spun anchetatorii
În perioada 2020-2021, femeia de 40 de ani, angajat al unui operator de telefonie mobilă din municipiul Drobeta Turnu Severin, împreună cu bărbatul de 57 de ani, ar fi încheiat 20 de contracte pentru servicii de telefonie și internet, pentru 70 de posturi telefonice, crescând substanțial valoarea serviciilor furnizate. Beneficiarii ar fi primit discounturi de până la 100% din achiziția de echipamente mobile de ultimă generație, cu valoare comercială ridicată și ușor de comercializat pe piața liberă, fără ca aceste bunuri să ajungă în patrimoniul primăriei Gogoșu.
Ulterior, angajatul operatorului de telefonie ar fi întocmit în fals 23 de contracte și acte adiționale prin care primăria ar fi achiziționat în mod fictiv servicii de telefonie și internet pentru alte 110 posturi telefonice și ar fi primit în schimb terminale mobile, fără valoare finală de plată, bunurile respective, nefiind livrate efectiv. Acestea ar fi fost însușite și comercializate pe piața liberă de către angajatul companiei de telefonie mobilă.
Totodată, femeia de 37 de ani și bărbatul de 61 de ani, angajați ai unității administrativ teritoriale, și-ar fi însușit, la rândul lor, terminale mobile, facturate instituției, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat sau oferit cadou.
Prejudiciul creat este estimat la 495.000 de lei.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Poliției municipiului Drobeta – Turnu Severin.
Cercetările sunt continuate sub îndrumarea și supravegherea prim-procurorului adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta -Turnu Severin.
Citește și: (VIDEO) Reținuți pentru trafic de țigări