12.6 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncepe modernizarea pieței din Brazda lui Novac

Începe modernizarea pieței din Brazda lui Novac

În sfârșit, a venit și rândul pieței din Brazda lui Novac la modernizare. Primăria Craiova a emis autorizația de construire a halei care va adăposti piața după modernizare. Conform autorizației, valoarea lucrărilor este de 1.266.192,60 de lei fără TVA. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni.

Încă din 2022, autoritățile spunea că au în atenție acestă piață. Tot atunci au fost elaborate studiile de fezabilitate atât pentru hala de legume și fructe, cât și pentru cea destinată produselor preambalate. Aici spațiile urmând să fie complet reamenajate. Schimbările vor fi majore, iar piața din cartierul Brazda lui Novac va urma să deveni una din cele mai moderne din Craiova.

„Pe locul actualei pieţe se va ridica o construcţie modernă, cu suprafața de aproximativ 300 de metri pătrați. Clădirea va avea structură metalică, fiind prevăzută cu pereţi şi tavane din panouri termoizolante, întrerupte de luminatoare, pentru a se asigura astfel cât mai multă lumină naturală, atât din plafon, cât şi din lateral. Noua piaţă va fi una modernă, dotată cu galantar de carne, galantar de lactate, sector de fructe şi legume, vestiare, toalete, zone pentru depozitare şi spaţii administrative“, a afirmat la acel moment primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

SC Pieţe şi Târguri se împrumută la bancă pentru modernizare

Piaţa din cartierul Brazda lui Novac va fi modernizată, dar pentru aceaste lucrări SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL apelează la un credit pe maxim 3 ani. Societatea deţinută de primărie care administrează pieţele din Bănie a solicitat aprobarea Consiliului Local pentru accesarea unui credit pentru investiţii în valoare de 1.061.000 lei, necesar achitării lucrărilor şi serviciilor pentru obiectivul „Construire hală metalică – Piaţa Brazda lui Novac”.

Din Studiul de fezabilitate reieşind o valoare totală a investiţiei de 2.090.721,41 lei (TVA inclus). Pentru a construi hala metalică, Pieţele ar mai avea nevoie de 1.061.000 lei, bani pe care îi ia cu împrumut. Creditul va fi rambursat pe o perioadă de maxim 36 de luni, iar garantarea acestuia se va face prin ipotecă mobiliară asupra conturilor bancare deschise la creditor.

„În vederea creşterii calităţii serviciilor destinate consumatorilor, Pieţe şi Târguri Craiova SRL, prin nota de fundamentare nr. 3133/02.02.2023, precizează că îşi propune modernizarea şi eficientizarea Pieţei Brazda lui Novac. Pentru realizarea acestei investiţii este necesară accesarea unui credit pentru investiţii în cuantum de 1.061.000 lei“, se arată în hotărârea de consiliu.

Demarează lucrările

Proiectul va începe săptămâna aceasta, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor de către Piețe și Târguri. Investiția se ridică la valoarea de 1.266.192 lei fără TVA, la care se vor adăuga cheltuieli specifice activității de piață (sistem de climatizare, sistem de supraveghere, tarabe, vitrine frigorifice și sistem inteligent de taxare).Vechea piață a cartierului Brazda lui Novac a fost deja demolată săptămâna trecută, iar pe același amplasament va fi ridicată o piață modernă, desfășurată pe o suprafață totală de 336,87 mp.Noua piață va fi realizată din structură metalică, cu pereți și acoperiș din panouri sandwich termoizolante si panouri metalice decorative. După modernizare, în interior piața va dispune de: galantare pentru produse din carne și lactate dotate cu vritrine frigorifice, grupuri sociale,vestiare,un spațiu administrativ,-aproximativ 40 de tarabe pentru comercializarea fructelor și legumelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS