20.1 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaCel puțin 20 de morți, după ce un spital de copii din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească

Cel puțin 20 de morți, după ce un spital de copii din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească

Autoritățile ucrainene au spus că atacul „masiv” cu rachete desfășurat de Rusia luni dimineață a afectat și un mare spital de copii din Kiev. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu efectele loviturii.

Rusia a lansat un atac extins cu rachete asupra Ucrainei, Ministerul de Interne de la Kiev vorbind de cel puțin 20 de morți și 50 de răniți ca urmare a bombardamentelor. conform hotnews.ro.

„Spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev. Unul dintre cele mai importante spitale de copii nu numai din Ucraina, ci și din Europa. Okhmatdyt a salvat și vindecat mii de copii”, a spus președintele Volodimir Zelenski.

Numărul exact al victimelor este încă necunoscut

„Acum că spitalul a fost avariat de un atac rusesc, sunt oameni sub dărâmături, iar numărul exact al victimelor este încă necunoscut. Chiar acum, toată lumea ajută la îndepărtarea dărâmăturilor – medici și oameni obișnuiți.

Rusia nu poate pretinde că nu știe unde zboară rachetele sale și trebuie să fie trasă la răspundere pentru toate crimele sale. Împotriva oamenilor, împotriva copiilor, împotriva umanității în general. Este foarte important ca lumea să nu rămână tăcută acum și ca toată lumea să vadă ce cine este și ce face Rusia”, a scris el pe platforma X.

Zelenski a postat pe rețeaua de socializare și o imagine cu un copil rănit în atac și un clip video cu spitalul după lovitura rusească.

Atacul asupra capitalei a fost unul dintre cele mai puternice de până acum

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că atacul asupra capitalei a fost unul dintre cele mai puternice de până acum.

El a declarat că principalul spital pentru copii al orașului a fost avariat în timpul atacului. Părinți cu copii în brațe au ieșit în stradă, amețiți de șoc și plângând.

Citeşte şi: Prinţul Paul, plasat sub control judiciar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS