26.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii doljeni au dat 317 amenzi şi au reţinut 49 de permise în weekend

Poliţiştii doljeni au dat 317 amenzi şi au reţinut 49 de permise în weekend

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat, în ultimele 72 de ore, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 317 sancţiuni contravenţionale, din care 125 pentru depăşirea vitezei legale, în valoare totală de peste 150.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au reţinut 49 de permise de conducere şi retras 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate și 17 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

Bărbat fără permis, depistat conducând cu 117 km/h

Poliţiştii rutieri doljeni au depistat un bărbat, de 53 de ani, cetăţean bulgar, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Işalniţa, cu viteza de 117 km/h.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi că autoturismul i-ar fi fost încredinţat acestuia spre a fi condus pe drumurile publice, de către soţia sa, cu care se afla în autoturism.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și încredinţarea un vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deține permis de conducere.

Şoferiţă depistată conducând prin Craiova cu 125 km/h

De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au depistat pe strada Calea Severinului, din Craiova, o femeie, de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu 125 km/h, depășind cu 75 km/h viteza maximă admisă.

Femeia a fost amendată şi i-a fost reținut permisul pentru 120 de zile.

Citeşte şi: Codul roşu de caniculă se extinde la încă şase judeţe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS