17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportPerformanta recompensata

Performanta recompensata

In 2006, clubul din Banie s-a clasat al doilea in clasamentul general al FRA, iar sectia de atletism a reusit, in premiera pentru CSM, contabilizarea a peste 100 de medalii in campionatele nationale.


Conform anuarului Federatiei Române de Atletism, in clasamentul general al cluburilor dupa punctele acumulate in activitatea internationala oficiala, la competitiile interne si recorduri in 2006, CSM Craiova s-a situat pe locul II, dupa Dinamo, clubul din Banie fiind in ultimii ani numai pe podium. In perioada 2002-2006, atletii de la CSM au contabilizat un numar impresionant de medalii, 491, din care 190 de aur, obtinute la campionatele nationale si competitiile internationale oficiale, in timp ce toate celelalte opt sectii ale clubului au adunat 296,5 medalii, dintre care numai in 2006 atletii au cucerit 130 de medalii.


Sorin Matei: „Am premiat toate cele 215 medalii din 2006“


Directorul clubului craiovean, Sorin Matei, a spus: „Anul competitional 2006 il consideram unul dintre cei mai buni. Atletismul este sectia care, ca de obicei, este number one. Am catalogat rezultatele anului trecut ca fiind deosebite si m-am referit la intreaga activitate sportiva a clubului in 2006, an in care ne-am depasit obiectivele pe care le-am avut. Sportivii celor noua sectii ale clubului au cucerit la campionatele nationale si competitiile internationale oficiale un numar impresionant de medalii, 215, din care 79 de aur. Totodata, am realizat un obiectiv pe care ni-l doream de mai multi ani, acela ca la sectia de atletism sa depasim 100 de medalii la campionatele nationale, si am cucerit 116! Pe lânga performanta propriu-zisa, aceste 116 medalii reprezinta si o premiera pentru sectia noastra de atletism. Care ar fi explicatia acestor reusite? In primul rând, selectia buna efectuata in ultimii doi-trei ani. De fapt, nu neaparat selectie, deoarece foarte multi dintre sportivi erau deja selectionati, selectia este permanenta, ci atentia acordata fenomenului in sine, plus o alta finantare. Cum sa spun? Si acum cernem din ceea ce am selectionat in 2006 si in ceilalti ani, dar acum sportivii au fost ajutati financiar, adica au primit indemnizatii, sustinatoare de efort, plus incredere in ideea ca, realizând o performanta, se va premia sportivul si antrenorul. Am premiat toate cele 215 medalii contabilizate de sportivii clubului in 2006, inclusiv antrenorii. Pe lânga acest interes, s-a creat si o emulatie, iar asta s-a intâmplat nu numai la atletism, ci si la alte sectii, cum ar fi scrima, lupte, box, judo“.


In 2006, pe lânga sectia de atletism (130 de medalii), celelalte sectii de la CSM Craiova care au adus in vitrina clubului medalii sunt: scrima (31), judo (16,5), lupte (13), box (12), sah (6), radioamatorism (6), tenis de câmp (1), in timp ce calaria si ciclismul nu au reusit nici o medalie.


Opt sportivi lupta pentru baremele la JO 2008


Directorul CSM Craiova a tinut sa sublinieze ca, pe lânga aceste medalii, in 2006 o realizare importanta a fost si aceea ca, in premiera pentru club, Consiliul Local Craiova a alocat o suma de bani pentru activitatea sportiva. Sorin Matei: „Nu suma in sine a contat, ci faptul ca persoanele abilitate, si anume consilierii, cei doi viceprimari si primarul, au inteles ca CSM Craiova merita ceva din partea consiliului local, iar noi nu i-am dezamagit. Dintr-un anume punct de vedere, aceasta recunoastere din partea CL a meritelor clubului nostru este foarte importanta, mai ales ca a fost binevenita. Vorbind de realizarile anului trecut, pe lânga salba de medalii, as mentiona si organizarea Campionatului Balcanic de Cros la Craiova, in martie“.


In acest an, preolimpic, opt sportivi de la CSM Craiova – de la sectiile atletism, scrima, judo si lupte – sunt in „carti“ pentru a obtine baremele de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2008. Incepând cu 2008 are loc si reorganizarea sportului in România. „S-ar putea ca aceasta reorganizare sa fie de bun augur pentru sport. Ar putea fi mai bine pentru cel care se zbate sa faca totusi ceva si care intelege fenomenul. Adica, trebuie sa se inteleaga ca perioada pe care o traversam noi acum nu este cea normala in ideea ca, intrati in Uniunea Europeana, si sportul din România trebuie sa se alinieze normelor UE. Din mers, trebuie sa ne pregatim pentru exigentele si criteriile UE. Opinez ca sportul ar putea traversa mai repede problemele acestea de integrare decât alte sectoare de activitate“, a incheiat Sorin Matei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS