20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLajos Kristof, cunoscut ca antrenorul de genii pentru copiii abandonaţi, reținut după ce a fost prins în flagrant când viola un băiat de 14 ani

Lajos Kristof, cunoscut ca antrenorul de genii pentru copiii abandonaţi, reținut după ce a fost prins în flagrant când viola un băiat de 14 ani

Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, a fost prins în flagrant, sâmbătă, în timp ce ar fi violat un minor de 14 ani, informează Poliţia Capitalei. Surse din jurul anchetei au declarat, pentru News.ro, că este vorba despre Lajos Kristof, cunoscut ca antrenorul de genii pentru copiii abandonaţi.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce ar fi întreţinut relaţii de natură sexuală cu un minor, în vârstă de 14 ani, la o locaţie din Sectorul 4. Din cercetările şi verificările efectuate în cauză a rezultat că bănuitul l-ar fi ademenit pe minorul de 14 ani, cu scopul de a întreţine raporturi intime, prin oferirea unor sume de bani ori promiterea altor beneficii”, a informat Poliţia Capitalei printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.

La momentul actual, minorul se află în custodia mamei.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost condus la sediul Secţiei 26 Poliţie, în vederea continuării verificărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4″, se mai arată în comunicat.

Lajos Kristof, antrenorul de genii pentru copiii abandonaţi

Potrivit News.ro, care citează surse apropiate anchetei, bărbatul vizat este Lajos Kristof, cunoscut ca antrenorul de genii pentru copiii abandonaţi.

Acesta spunea că sistemul pe care îl aplică este unic, reprezentativ pentru sistemele reformatoare care au curajul să includă copii cu dublă excepționalitate, copii cu inteligență peste medie, copii proveniți din familii cu istoric de violență în familie, copii cu nevoi speciale în educație (dizabilități de învățare, ADHD, ADD, Autism).

Kristof este fondatorul programului national Mentor în Romania și al asociației Kristophăr pentru copii talentati.

I-a dat copilului bani, haine și un telefon mobil

Conform anchetatorilor, el i-a oferit copilului, de-a lungul timpului, sume de bani, bunuri precum haine şi IPhone, s-a apropiat de copil si l-a determinat sa se indepărteze de familie, inoculându-i treptat ideea că familia este nocivă şi devenind astfel persoana de ataşament pentru minor.

Citește și: Un copil și doi adulți, răniți după ce mașina cu care circulau a căzut de pe un podeț

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS