O vilă istorică a fost scoasă la vânzare. Aceasta a fost deținută odată de familia Lisei del Giocondo, figura centrală a faimosului tablou “Mona Lisa” pictat de Leonardo da Vinci între 1503 și 1506. Prețul acestei proprietăți de excepție este de 18 milioane de euro (aproximativ 19,66 milioane de dolari).
Situată în comuna Scandicci, în apropierea orașului Florența din Italia, vila este protejată de Superintendența pentru patrimoniul arhitectural și peisagistic și este vândută de agenția Sotheby’s International Realty, conform stiripesurse.ro.
Proprietatea, cunoscută sub numele de Villa Antinori di Monte Aguglioni, a fost construită în jurul anului 1300
Proprietatea, cunoscută sub numele de Villa Antinori di Monte Aguglioni, a fost construită în jurul anului 1300 și a fost achiziționată de familia Giocondo în 1498. La scurt timp după aceea, Francesco del Giocondo, soțul Lisei, i-a comandat lui Leonardo da Vinci să picteze portretul Mona Lisa, destinată vilei recent cumpărate și sărbătoririi nașterii celei de-a doua fiice a lor. Deși Leonardo a început să picteze portretul între 1503 și 1506, acesta nu a fost niciodată finalizat și livrat familiei Giocondo. Se crede că Leonardo a continuat să lucreze la “Mona Lisa” până în 1517, iar după moartea sa în 1519, tabloul a fost achiziționat de regele Francisc I al Franței și expus la Luvru din 1797.
Vila are patru etaje care combină niveluri supraterane și parțial subterane
Vila se întinde pe o suprafață de aproximativ 43.000 de metri pătrați, având patru etaje care combină niveluri supraterane și parțial subterane. Aceasta dispune de 14 dormitoare și 15 băi complete, cinci saloane, o sală de mese și o bibliotecă. În plus, proprietatea include o sală de gimnastică, camere pentru personal, un lift, o terasă la etajul al doilea și o verandă din fier antic. Terenul exterior, de 66 de acri, găzduiește o orangerie, o seră și o casă a îngrijitorului.
Această vilă nu reprezintă doar o bijuterie arhitecturală, ci și un fragment de istorie, legat indisolubil de una dintre cele mai faimoase opere de artă din lume. Cei interesați au acum șansa unic de a deține o parte din patrimoniul cultural european, combinând splendoarea istorică cu luxul modern.
Citeşte şi: 18 morți, după ce un avion s-a prăbușit în Nepal