5.1 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Preşedintele FRA nu se pronunţă în cazul de dopaj al Florentinei Iuşco

Atletism / Preşedintele FRA nu se pronunţă în cazul de dopaj al Florentinei Iuşco

Florentina Iușco a fost despistată pozitiv la furosemid, un diuretic pe lista interzisă a AMA/WADA, într-un control antidoping în afara competiției.

Președinta Federației Române de Atletism, Anișoara Stanciu, a declarat că nu poate comenta cazul sportivei Florentina Iușco, care a primit o suspendare de doi ani pentru dopaj, până nu primește o comunicare oficială de la Agenția Națională Anti-Doping.

„Despre Florentina Iușco nu pot face nicio declarație oficială. Nu putem spune nimic până nu avem o comunicare oficială de la Agenția Națională Anti-Doping. Perioada ei de suspendare intră în vigoare după comunicarea oficială. Ea nu a fost în ilegalitate sub nicio formă.

Florentina a avut toate drepturile pe care le are orice sportiv. Avea dreptul să concureze la competiții, să-și facă baremurile ca orice alt sportiv. Nu aveam niciun drept, noi ca federație, să-i interzicem participarea la competiții, atât timp cât cazul ei era pe rol, până nu se definitiva cazul. Și nimeni nu i-a interzis participarea la competiții“, a spus Anișoara Stanciu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Situaţie incredibilă în echipa României! O atletă a fost suspendată înainte de JO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS