2.3 C
Craiova
vineri, 27 decembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCare sunt oraşele din Europa unde se mănâncă bine

Care sunt oraşele din Europa unde se mănâncă bine

Europa oferă o călătorie gastronomică ca nimeni alta, îmbinând tradițiile de secole cu flerul modern şi s-a realizat un top cu cele mai bune din punct de vedere gastronomic. De la restaurantele de ultimă generație din Paris până la degustarea sharma în jurul souk-urilor din Istanbul, există o gamă fenomenală de arome oferite pentru a satisface chiar și cele mai exigente gusturi.

Paris, Franţa

Dacă Europa are o capitală alimentară, aceasta trebuie să fie Parisul. Orașul găzduiește atât de multe opțiuni de luat masa care sunt incredibile. Bistrourile tradiționale, cum ar fi sala de mese Belle Epoque din Bouillon Chartier din arondismentul 9 oferă mâncăruri franțuzești clasice la prețuri accesibile.

Cina devine o formă de artă în restaurante precum Epicure cu trei stele Michelin de la legendarul hotel Le Bristol cu mobilierul său Ludovic al XVI-lea cu vedere la grădini îngrijite.
Boulangeries (unde pâinea încă trebuie coaptă în incintă pentru a fi demnă de acest nume) sunt abundente și există puține moduri mai bune de a petrece o dimineață aici decât cu croissante proaspăt coapte la pachet sau macarons colorate și cafea tare cu vedere la Sena, un reper popular în Paris.

Londra, Anglia

Au trecut de mult vremurile în care mâncarea britanică era văzută ca culmea glumelor culinare. Londra este acum unul dintre cele mai diverse orașe din lume când vine vorba de mâncare, un amestec de culturi de la brutăriile de covrigi din Brick Lane până la restaurantele din Orientul Mijlociu care mărginesc Edgware Road și aproape orice altceva.

Zonele care merită explorate includ Chinatown din centrul Londrei, Little Italy din Clerkenwell, scena culinare vietnameze din șef Shoreditch și cafenelele din Caraibe care mărginesc străzile oarecum agitate din Brixton. Prețurile sunt la fel de diverse, variind de la puținele restaurante tradiționale rămase cu plăcintă-piure și gelatină-anghilă, cum ar fi M. Manze, la capătul de jos, până la Alain Ducasse la hotelul de pluș din centrul orașului Dorchester.

La Borough Market, tarabe de artizanat hrănesc numeroși navetiști care trec prin gara London Bridge. Piața de pe strada Maltby, care este în weekend, sunt cunoscute pentru mâncarea stradală gourmet, berea artizanală și produsele artizanale.

Barcelona, Spania

Există patru lucruri cărora trebuie să le aduci un omagiu într-o vizită la Barcelona: lucrările lui Pablo Picasso, arhitectura lui Antoni Gaudí, performanţa echipei de fotbal și bucătăria catalană.
Mâncărurile din regiune sunt prezentate foarte mult în meniuri, fie că luați masa în unele dintre cartierele populare din Barcelona, ​​cum ar fi Cartierul Gotic istoric, El Born, luxul Eixample sau la un bar de pe plajă.

Căutați mâncăruri spaniole, cum ar fi pa amb tomàquet (pâine frecată cu roșii și stropită cu ulei de măsline), escalivada (legume la grătar) și botifarra (cârnați catalani), precum și mâncăruri cu fructe de mare, cum ar fi tocana de pește și paella dar făcută cu tăiţei. Toate sunt spălate cu pahare înalte de vermut și sifon.
Dacă doriți să vedeți de unde provine mâncarea din restaurantele orașului, mergeți la La Boqueria, lângă Las Rambla, bulevardul central pietonal larg. Cea mai faimoasă piață a orașului găzduiește tarabe care vând produse proaspete, fructe de mare, mezeluri și brânzeturi.

O altă opțiune populară pentru mâncare în Barcelona este Piața Santa Caterina din El Born, mai mică și cu o senzație locală mai autentică.

Copenhaga, Danemarca

„Minunat, minunat Copenhaga” spune cântecul care laudă capitala Danemarcei. Noua bucătărie nordică a făcut furori, deoarece restaurante precum Noma (care a fost votată de mai multe ori Cel mai bun din lume) au deschis calea în crearea de meniuri incredibile.

Nu trebuie să vă bucurați de mese rafinate pentru a vă bucura de mâncare în Copenhaga, tarabe de mâncare stradală și restaurante casual sunt din abundență.

Meatpacking District din Kødbyen, cu restaurantele sale la modă, barurile și piețele alimentare, este un loc bun pentru a începe explorarea. Atât Vesterbro, cât și Nørrebro găzduiesc bucătărie multiculturală, cafenele la modă și bistrouri confortabile.

Dacă aveți doar o zi în Copenhaga, asigurați-vă că vizitați Torvehallerne, piața centrală plină de viață, pentru a vă ridica propriile provizii.

Căutați mâncăruri precum sandvișurile care pot arăta mai mult ca opere de artă decât mâncăruri europene – și kanelsnegle, un tip de chiflă cu scorțișoară care poate fi găsită în multe dintre brutăriile orașului.

Bologna, Italia

Într-o țară renumită pentru bucătăria sa fabuloasă, Napoli, Veneția și Roma ar putea pretinde cu toții titlul de „capitala alimentară a Italiei”. În timp ce argumentele cu privire la diferitele merite ale fiecăruia ar putea dura mult până în noapte, cei mai mulți ar fi de acord în cele din urmă să se stabilească cu un singur campion: Bologna.

Amplasat în regiunea Emilia-Romagna și o parte din valea fertilă a râului Po, produsele locale de aici – parmezan învechit sărat, cârnați picant Mortadella, oțet bogat Balsamico di Modena și vinuri Lambrusco – sunt excepționale. Nu e de mirare că aici provin multe mâncăruri italiene clasice – sos bolognez, tortellini (o pastă umplută) și combinația bogată de paste și sos cu carne de tagliatelle al ragu. Centro Storico se mândrește cu restaurante tradiționale, în timp ce cartierul universitar oferă opțiuni mai eclectice. Restaurantul Ciacco, situat în pivnița unui palazzo din anii 1600, Cantina rustică Bentivoglio și Trattoria dal Biassanot merită vizitate. Și nicio vizită la Bologna nu este completă cu un omagiu la Eataly FICO, primul parc tematic alimentar din lume, situat la periferia orașului.

Atena, Grecia

Mâncarea grecească este renumită în întreaga lume pentru ingredientele sale proaspete dintr-o cămară naturală bogată. Majoritatea meselor de la tavernele din cartier oferă o serie de aperitive meze – salate grecești, brânză de capră feta acidulată, dovlecei sote și bile de dovleac cu ierburi, printre altele. Acesta este de obicei urmat de un fel de carne: cotlete de miel, cotlet de porc sau friptură, cu o porție de fructe proaspete.

Restaurante precum Cherchez La Femme sub conducerea carismaticului bucătar Andreas Lagos și Delta de Thanos Feskos și George Papazacharias trebuie viyitate.
Opțiuni mai tradiționale din cartierele locale includ Biftekoupoli (Meatball Town) în Glyfada sau Vlachika în Vari, ambele cunoscute pentru tavernele lor excepționale la grătar și atmosfera prietenoasă, potrivit www.celebritycruises.com.

Citeşte şi: (VIDEO) Trei membri ai grupului american de gospel The Nelons au murit într-un accident de avion

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS