9.2 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024

15.45, ora exacta

Pe lânga pregatirea echipelor, iarna aceasta, conducatorii si-au ascutit si sabiile. Iancu se cearta cu Copos, Becali cu Borcea, Mititelu cu Ganea, Cirtu cu Penescu, Iacov cu Mitica de la Liga si lista ramâne deschisa. Cu siguranta se vor face si se vor desface aliante, pentru ca asa-i la fotbal, dicteaza cel mai puternic, cel mai abil, cel mai organizat. Asta ca sa folosesc o expresie draga lui Sorin Cirtu, craiovean de-al nostru, ajuns in Cotroceni, de unde a lansat bomba iernii, iscând zâzanie intre olteni.


Aflat la cârma Nationalului, echipa cu foame de puncte, Sorin Cirtu a propus asistentei sa stea cu ochii pe FC Arges, una dintre contracandidatele la retrogradare, pentru a urmari cât de corect joaca trupa lui Penescu, cel care asta-vara il daduse afara pentru prietenia cu Netoiu. Iar când spui Netoiu, spui destule…


Mesajul lui Cirtu a fost tradus rapid, iar prima concluzie a fost trasa imediat in peluza. FC Arges – Universitatea va fi blat. Argumente? Penescu, patronul pitestenilor, sponsorizeaza Universitatea Craiova si are un mare merit ca Stiinta este ceea ce este in prezent. Alt argument? Mititelu si Penescu sunt prieteni buni si a venit timpul ca omul de afaceri craiovean sa-l ajute pe confratele din Arges. Si inca o ipoteza: pitestenii au jucat prea slab in tur, la Craiova, odihnindu-se parca pentru disputa din retur.


Urmarile? Meci blocat la casele de pariuri, declaratii peste declaratii, multa agitatie, juraminte pe la biserica si alte contraargumente venite din partea celor basculati fara voia lor in vâltoare. Sorin Cirtu si-a atins scopul. Si nici nu era greu, atâta timp cât situatia este foarte delicata. Pentru a exclude orice suspiciune, Universitatea este condamnata sa nu piarda in Trivale. Sau, cu alte cuvinte, o victorie a Pitestiului, varianta care, de asemenea, nu este imposibila in conditii de lupta cinstita, va putea fi catalogata usor drept aranjament. Partea buna a lucrurilor este ca, punând presiune pe Universitatea, indirect, Cirtu i-a indemnat la o motivatie suplimentra pe juveti. Si asta ar fi tot in avantajul lui „Sorinaccio“…


In ceea ce priveste asa-zisul blat, e greu de spus cu certitudine, pentru ca exista si contraargumente, iar meciul, inceput de saptamâna trecuta, se va termina abia sâmbata la 15.45, când vom putea trage concluziile.


Primul contraargument? Universitatea a tras de toti jucatorii pentru a-i recupera medical, la Pitesti urmând sa lipseasca doar suspendatii Dorel Stoica si Velcovici. Mergând pe ideea ca va fi blat, era foarte simplu ca, pe lânga cei doi suspendati, sa fie trasi pe linie moarta inca doi-trei jucatori. Poate Bornescu, accidentat serios la amicalul de la Vâlcea, poate vreun fundas central sau vreun mijlocas.


Asta ma face sa cred ca, dincolo de cum ii dicteaza portofelul, Mititelu stie ca Universitatea nu va risca si va trebui sa joace cinstit la Pitesti. In plus, Craiova are o echipa tânara care nu trebuie sa invete sa pacatuiasca pentru ca nu-l vad pe Mititelu dispus sa riste sa piarda si bruma de suporteri care mai vin la stadion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS