6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCel mai mare concurs gastronomic dedicat sarmalelor are loc la Peștișani

Cel mai mare concurs gastronomic dedicat sarmalelor are loc la Peștișani

Cel mai important concurs gastronomic din județul Gorj este programat la finalul lunii septembrie, la Peștișani. Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediție. „Festivalul sarmalelor și răciturilor in memoriam Radu Ciobanu” va avea loc în data de 29 septembrie.

Un festival pornit inițial doar de la răcituri (piftii cum spun gorjenii) și extins cu sarmalele, tocmai datorită obiceiului zonei de a se consuma la masă sarmale fierbinți cu piftii reci, obicei care se găsește în foarte puține zone din România. Se vor juriza atât piftii, cât și sarmale. De asemenea, se vor acorda și premii pentru cel mai frumos stand sau pentru cel mai inedit preparat. După concursul gastronomic, publicul va putea să viziteze standurile producătorilor de>

  • legume,
  • fructe,
  • dulcețuri,
  • siropuri,
  • prăjituri,
  • zacuscă,
  • pâine de casă.

Copiii se vor putea bucura de ateliere de creație. Nu va lipsi Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului din Târgu Jiu și va susține un cunoscut interpret național.

Comercianți de produse alimentare și nealimentare

La Peștișani, în zona Nucet vor exista comercianți cu produse alimentare – sarmale, piftii, proțap, tocan, astfel încât să fie satisfăcute toate gusturile și mai ales toate poftele. „Vă așteptăm împreună cu prietenii la cel mai mare festival gastronomic al momentului – în Peștișani, zona Nucet.

Vor fi amenajate 2 parcări atât înainte de podul de peste Bistrița cât și după pod, parcarea care a deservit Festivalul de Film. Intrarea va fi liberă la toate spectacolele. Festivalul sarmalelor și răciturilor, in memoriam Radu Ciobanu este un eveniment organizat de:

  • Consiliul Judeţean Gorj,
  • Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului,
  • Primăria şi Consiliul Local Peştişani,
  • Asociaţia Acasă la Brâncuşi”, conform organizatorilor.

Având în vedere experiența anilor trecuți și faptul că mii de persoane au participat la festival, se are în vedere pregătirea unui număr considerabil de sarmale și alte tipuri de preparate care să fie suficiente pentru toată lumea.

Citeşte şi: Cea mai nouă mănăstire din Oltenia va fi în Turburea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS