26.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportJO 2024 / Un nou rezultat MAGIC! David Popovici a luat medalia de bronz la 100 m

JO 2024 / Un nou rezultat MAGIC! David Popovici a luat medalia de bronz la 100 m

O nouă reușită mare pentru România! David Popovici a cucerit medalia de bronz în proba de 100 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris. Românul a făcut o cursă bună, dar nu le-a putut rezista chinezului Pan Zhanle, care a luat aurul și a înregistrat un nou record mondial (46,40 secunde), și australianului Kyle Chalmers.

După ce acum două zile s-a încoronat campion olimpic la 200 m liber, sportivul nostru a mai adăugat o medalie în palmaresul său, de data aceasta de bronz. Finala a fost una formidabilă, cea mai rapidă din istorie, Pan doborându-şi propriul record (46 sec 80/100) şi cucerind aurul în 46 sec 40/100. Zhanle Pan a fost, practic, mult prea puternic pentru a putea fi prins din urmă de vreun înotător. Argintul i-a revenit fostului campion olimpic australian, Kyle Chalmers, în 47 sec 48/100, cel care a avut doar un pic mai mult noroc decât David. Sportivul nostru a parcurs cele două lungimi de bazin în 47,48 secunde, obținând bronzul și fiind, la rândul lui, cu o sutime mai rapid decât Nandor Nemeth, ocupantul locului 4.

Zhanle Pan a devenit, astfel, primul asiatic din istorie care se încoronează campion olimpic în „proba regină” a înotului.

Așadar, aventura lui David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la final, iar bilanțul este unul fantastic. Românul a terminat competiția cu două medalii de aur la gât, o performanță absolut fenomenală pentru sportul românesc. După cele două titluri mondiale și 4 europene, starul înotului a fost de două ori pe podium la cea mai prestigioasă competiție din lume!

Citește și: JO 2024 (judo) / Alex Creţ şi-a încheiat în optimi aventura de la Paris

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS