Consiliul Județean (CJ) Gorj va rămâne fără trei salariați. Cei trei se vor pensiona, în urma reorganizării Direcției de Salubritate și Protecția Animalelor Gorj. Astfel, nu vor avea loc disponibilizări.
În urma reorganizării, va rămâne Serviciul pentru Protecția Animalelor Gorj care va avea un total de 14 salariați, după pensionarea celor trei care îndeplinesc toate condițiile necesare în momentul de față. Luis Popa, șeful Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj, a precizat că în urma discuțiilor purtate cu salariații respectivi și a soluțiilor identificate s-a stabilit că formula cea mai bună este plecarea prin pensionare.
„Este cea mai bună soluție la care puteam apela. Sunt trei persoane care se apropie de vârsta pensionării și am convenit să iasă la pensie pentru a nu fi afectate persoanele care mai au până la pensionare. Oamenii au ales să plece și în circa 2 – 3 săptămâni vom putea funcționa cu noul serviciu. Se fac documentele necesare. Unele lucruri vor fi preluate de alte servicii. Noi nu vom mai gestiona și problemele de salubritate.”, a precizat Luis Popa, șeful Serviciului de Protecția Animalelor Gorj.
Noul Serviciul are trei compartimente
În urma reorganizării ca urmare a legislației care prevede reducerea numărului de șefi în administrația publică locală și la societățile de stat, Serviciul pentru Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj, va funcționa cu un total de trei compartimente.
„Vom avea Compartimentul intervenție ridicare animale. Colegii de aici vor interveni la solicitarea Poliției animalelor. Avem echipamentele necesare pentru preluarea animalelor și pentru transportul acestora. Practic, activitatea va fi la fel ca acum activitatea de intervenție în teren. Al doilea va fi Compartimentul de prevenire pentru conștientizarea populației. Vor fi campanii în teren. Se va merge din poartă în poartă și vom face și campanii pentru sterilizări gratuite. În acest sens vom primi fonduri de la Consiliul Județean. Este mai bine ca populația să fie convinsă se sterilizeze animalele. Se va stopa astfel înmulțirea animalelor. Știm bine că multe dintre animale ajung pe străzi în anumite situații, pentru că proprietarii nu reușesc să le îngrijească pe toate.
Al treilea va fi Compartimentul Adopție. Angajații vor merge la adăposturile din județ și vor face fotografii cu animalele care vor fi oferite spre adopție. Vom publica imaginile cu animalele pe pagina de facebook și vom avea și un site în acest sens. Cetățenii își vor putea alege un animal pe care să îl adopte și nu vor trebui să mai facă în prealabil deplasarea la adăpost. Așa vor avea timp destul să se decidă și apoi ne vor contacta sau vor contacta direct adăpostul de animale”, a precizat Luis Popa.
Citește și: CEO a ajuns să vândă pământ pentru a face rost de bani