20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcul de la Madona Dudu se reîntregeşte

Parcul de la Madona Dudu se reîntregeşte

Parcul din vecinătatea bisericii Madona Dudu se reîntregeşte. Administraţia locală craioveană a început amenajarea unei părţi din acest parc după ce a achiziționat anul trecut un teren pe care erau mașini second la vânzare. Părculeţul va fi extins pe aceeaşi întindere din trecut.

Iniţial, Primăria Craiova a cumpărat acest teren, din imediata vecinătate a bisericii Madona Dudu şi Hanului Puţureanu, cu intenţia de a amenaja aici locuri de parcare. Terenul, în trecut, a făcut parte din parcul aflat la intersecţia străzilor Madona Dudu, Matei Basarab şi Gh. Bibescu. Parte din acesta a fost retrocedat proprietarilor, îngrădit şi lăsat în paragină ani la rând.

924.899 euro a costat terenul

Terenul are o suprafaţă de 2.744 mp şi se învecinează cu Parcul 1 Decembrie 1918. Terenul a fost cumpărat de Primăria Craiova contra sumei de 4.549.021 de lei, echivalent a 924.899 euro. Proprietarii au primit 337,06 euro/mp.
Între timp, administraţia locală craioveană a renunţat la ideea de parcare şi a început amenajarea parcului.
„În prezent se lucrează la amenajarea noilor alei, a extinderii rețelei de iluminat și a montării de mobilier stradal. Ne așteptăm ca, la final, și această zonă să devină una atractivă”, spune primarul Craiovei.

Totodată, calcanul clădirilor dinspre parc a fost acoperit cu picturi murale în stilul mai multor picturi de acest fel din oraş.

Citeşte şi: Cod galben şi portocaliu de caniculă pentru vineri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS