20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Internațională a Berii. Câtă bere beau anual românii

Ziua Internațională a Berii. Câtă bere beau anual românii

Ziua Internațională a Berii este sărbătorită anul acesta pe 2 august. Creată în 2007 în California, sărbătoarea s-a răspândit în 80 de țări de pe șapte continente. Românii, mari amatori de bere, au ajuns recent pe primul loc în topul consumatorilor de alcool din Europa, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, scrie Agerpres.

Sărbătorită în prima vineri a lunii august, Ziua Internațională a Berii are trei deziderate majore, dar și mai multe recomandări, de la „darul berii” până la îndemnul de a încerca o bere nouă, diferită de cele obișnuite.

Scopurile declarate ale Zilei Internaționale a Berii sunt:

  • întâlnirea cu prietenii pentru a vă bucura împreună de gustul berii
  • sărbătorirea celor care produc și servesc bere
  • unirea lumii sub steagul berii prin celebrarea berilor tuturor națiunilor în aceeași zi

Românii, cei mai mari consumatori de alcool din Europa

Organizația Mondială a Sănătății susține că românii au devenit cei mai mari consumatori de alcool din Europa, depășindu-i chiar și pe britanici. În același timp, Europa este continentul pe care se consumă cel mai mult alcool.

Un român bea în medie echivalentul a 460 de halbe de bere în fiecare an, în timp ce media europeană este de doar 275 de halbe.

În România, consumul de alcool înainte de a urca la volan este interzis, iar alcoolemia peste 0,4% în aerul expirat înseamnă că fapta devine infracțiune și este pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Conform specialiştilor, dacă o bere de 0,5 litri, cu 5% alcool, este băută pe durata unei ore, atunci alcoolul este eliminat din organism în aproximativ două ore. În schimb, dacă aceeaşi bere este băută pe durata a 30 de minute, atunci alcoolul este eliminat din organism în aproximativ şase ore, scrie observatornews.ro.

Citeşte şi: Un șofer a murit după ce mașina sa a fost lovită de un TIR căruia nu i-a acordat prioritate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS