Principalii indici ai Wall Street au scăzut luni, în condițiile în care temerile ca Statele Unite să intre în recesiune în urma datelor economice slabe de săptămâna trecută s-au răspândit pe piețele globale.
Bursele din Asia până în Europa au căzut, iar randamentele obligațiunilor au scăzut, în timp ce investitorii s-au grăbit către activele refugiu și au pariat că Rezerva Federală a Statelor Unite va trebui acum să reducă în mod agresiv ratele dobânzilor pentru a stimula creșterea.
Acțiunile piețelor emergente din întreaga lume s-au prăbușit luni, în condițiile în care temerile privind o recesiune în Statele Unite au declanșat o vânzări globale și i-au făcut pe investitori să alerge pentru active mai sigure precum yenul japonez.
Indicele MSCI al acțiunilor piețelor emergente globale (.MSCIEF), deschide o filă nouă a pierdut 4,1%, deoarece o cădere liberă a acțiunilor japoneze s-a răspândit în Asia, în timp ce îngrijorările cu privire la câștigurile din sectorul tehnologic au afectat bursele din Taiwan (.TWII), deschide o filă nouă și Coreea de Sud (.KS11), deschide o filă nouă.
Şi Bursa de la București a înregistrat o scădere
Starea de lipsă de risc a continuat de vineri, când datele privind locurile de muncă din SUA mai slabe decât se aștepta au declanșat îngrijorări privind recesiunea în cea mai mare economie din lume.
Acest lucru a agravat îngrijorările pentru piețele emergente cu privire la îngrijorările din China, un val de câștiguri slabe din sectorul tehnologic și tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu.
Comercianții stabilesc acum prețul la o reducere a ratei dobânzii cu 50 de puncte de bază la reuniunea Rezervei Federale din septembrie, în comparație cu o reducere mai tipică de 25 bps așteptată săptămâna trecută, potrivit Reuters.
S-au înregistrat scăderi între 3 și 12 procente la indicii bursieri. Și la Bursa de la București, indicele principal BET a înregistrat o scădere de aproape 4%.
Citeşte şi: Tânără grav rănită într-un accident rutier în afara localităţii Băileşti