26.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeţinut care nu a revenit la penitenciar după o învoire, găsit în staţiunea Olimp

Deţinut care nu a revenit la penitenciar după o învoire, găsit în staţiunea Olimp

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă care luni nu a revenit în unitate la ora stabilită, după ce obţinuse o învoire, a fost capturat în staţiunea Olimp de un echipaj format din poliţişti şi jandarmi.

Reprezentanţi ai penitenciarului au transmis, printr-un comunicat de presă, că deţinutul Gheorghe Ivăncescu, de 34 de ani, condamnat definitiv la 5 ani şi 7 luni pentru conducerea fără permis a unui vehicul, a fost capturat luni seară de un echipaj mixt format din poliţişti şi jandarmi, în staţiunea Olimp, în timp ce se plimba în proximitatea căii ferate. Bărbatul va fi reîncarcerat în sistemul penitenciar.

În legătură cu fapta săvârşită de deţinut, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a deschis un dosar penal.

„În ceea ce priveşte persoana condamnată, se va declanşa procedura disciplinară prin sesizarea comisiei de disciplină şi schimbarea regimului de executare a pedepsei privative de libertate în regim de maximă siguranţă cu risc pentru siguranţa penitenciarului. Reiterăm faptul că fapta săvârşită se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, se arată în comunicat.

Nu s-a întors la penitenciar la ora stabilită

Deţinutul, încarcerat în regim deschis, a fost căutat după ce, luni, la ora 12.00, nu a revenit din permisiunea ieşirii pentru 24 ore din penitenciar.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului unităţii, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Garda de Coastă Constanţa. Menţionăm că fapta se pedepseşte, conform articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, a informat conducerea Penitenciarului Poarta Albă, după ce Ivăncescu nu s-a întors la penitenciar la ora stabilită.

Citeşte şi: Și ITM Gorj a început verificări la Cariera Pinoasa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS