17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHunter Biden a fost angajat de un om de afaceri român care încearcă să „influențeze” agențiile americane

Hunter Biden a fost angajat de un om de afaceri român care încearcă să „influențeze” agențiile americane

Procurorii spun că Hunter Biden a fost angajat de un om de afaceri român care încerca să „influențeze agențiile guvernamentale americane” în timpul mandatului lui Joe Biden ca vicepreședinte, au declarat procurorii în actele de judecată miercuri.

Echipa consilierului special David Weiss a declarat că asociatul de afaceri al lui Hunter Biden va depune mărturie la viitorul proces fiscal federal al fiului președintelui despre aranjamentul cu executivul, Gabriel Popoviciu, care se confrunta la acea vreme cu o anchetă penală în România.

Acuzațiile ar putea aduce un nou val de critici la adresa afacerilor externe ale lui Hunter Biden, care au fost centrul investigațiilor republicanilor asupra familiei președintelui. Hunter Biden a considerat că anchetele republicane cu privire la afacerile familiei sale sunt motivate politic și a insistat că nu și-a implicat niciodată tatăl în afacerea sa.

Procurorii plănuiesc să introducă dovezi că Hunter Biden și asociatul său de afaceri „au primit despăgubiri de la un director străin care încerca să influențeze politica și opinia publică a SUA”, potrivit dosarului. Popoviciu dorea ca agențiile guvernamentale americane să cerceteze ancheta de mită din România cu care se confrunta. în speranța că i-ar pune capăt problemelor legale, potrivit procurorilor.

Popoviciu este identificat doar în actele de judecată ca fiind G.P., dar detaliile se aliniază cu informațiile publicate în ancheta Congresului și reportaje media despre activitatea juridică a lui Hunter Biden în România, potrivit ABC News.

Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare în 2017 după ce a fost condamnat pentru fraudă imobiliară. A negat orice faptă greșită.

„Munca de lobby ar putea cauza ramificații politice”

Procurorii spun că Hunter Biden a fost de acord cu asociatul său de afaceri să-l ajute pe Popoviciu să lupte împotriva acuzațiilor penale împotriva lui. Însă procurorii spun că sunt îngrijorați că „munca de lobby ar putea cauza ramificații politice” pentru Joe Biden, așa că aranjamentul a fost structurat într-un mod care „a ascuns adevărata natură a muncii” pentru Popoviciu, susțin procurorii.

Asociatul de afaceri al lui Hunter Biden și Popoviciu au semnat un acord pentru a face să pară că plățile lui Popoviciu erau pentru „servicii de management pentru proprietățile imobiliare din România”. Cu toate acestea, procurorii au spus: „Nu asta a fost de fapt ceea ce G.P. plătea pentru.”
De fapt, Popoviciu și asociatul de afaceri al lui Hunter au convenit că vor fi plătiți pentru munca lor de „încercarea de a influența agențiile guvernamentale americane să investigheze ancheta din România”, au spus procurorii. Asociatul de afaceri al lui Hunter Biden a fost plătit cu peste 3 milioane de dolari, care a fost împărțit cu Hunter și un alt partener de afaceri, spun procurorii.

Afirmațiile au fost făcute în actele instanței, în timp ce procurorii au răspuns unei solicitări din partea echipei juridice a lui Hunter Biden de a interzice de la viitorul său proces orice referire la acuzațiile de influență politică necorespunzătoare care l-au urmărit ani de zile pe fiul președintelui. În timp ce ancheta republicanilor a ridicat întrebări etice, nu au apărut dovezi că președintele a acționat corupt sau a acceptat mită în rolul său actual sau în postul său anterior de vicepreședinte.

Hunter Biden susține că a fost ținta atacurilor politice

Avocații lui Hunter Biden au spus în actele de judecată că el a fost „ținta atacurilor motivate politic și a teoriilor conspirației” cu privire la afacerile sale străine. Dar ei au remarcat că „nu a fost niciodată acuzat de vreo infracțiune legată de aceste acuzații nefondate și, prin urmare, avocatul special ar trebui să fie exclus să ridice astfel de probleme în cadrul procesului”.

Procesul lui Hunter Biden, care urmează să înceapă luna viitoare la Los Angeles, se concentrează pe acuzațiile că nu a plătit impozite de cel puțin 1,4 milioane de dolari timp de patru ani într-o perioadă în care a recunoscut că se luptă cu o dependență de droguri.

Procurorii spun că nu vor introduce nicio dovadă că Hunter Biden a fost plătit direct de un guvern străin „sau dovezi că inculpatul a primit despăgubiri pentru acțiunile întreprinse de tatăl său care au afectat politica națională sau internațională”.

Hunter Biden a fost condamnat pentru trei acuzații de infracțiune pentru achiziționarea unei arme în 2018

Totuși, procurorii spun că ceea ce Hunter Biden a acceptat să facă pentru Popoviciu este relevant la proces, deoarece „demonstrează starea, mintea și intenția lui” în anii în care a fost acuzat că nu și-a plătit impozitele.

„Este, de asemenea, o dovadă că acțiunile inculpatului nu reflectă pe cineva cu o capacitate diminuată, în condițiile în care a fost de acord să încerce să influențeze politica publică a SUA și să primească milioane de dolari” în acordul cu asociatul său de afaceri, au scris procurorii.

Procesul fiscal vine la câteva luni după ce Hunter Biden a fost condamnat pentru trei acuzații de infracțiune pentru achiziționarea unei arme în 2018. Procurorii au susținut că fiul președintelui a mințit pe un formular obligatoriu de cumpărare a armelor spunând că nu consuma ilegal sau nu este dependent de droguri.

El ar putea risca până la 25 de ani de închisoare la sentința stabilită pentru 13 noiembrie în Wilmington, Delaware, dar, în calitate de infractor pentru prima dată, este probabil să obțină mult mai puțin timp sau să evite închisoarea complet.

Citește și: Un pilot de 21 de ani, grav rănit după ce a aterizat forțat pe un lan de lucernă din Deva

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS