24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCartierul chinezesc va fi construit de... britanici

Cartierul chinezesc va fi construit de… britanici

Licitația pentru concesionarea terenului în vederea construirii de locuințe pe strada Caracal nr. 152 a fost adjudecată de firma Diamante Ventures LTD, din Marea Britanie, anunță Primăria Craiova.

O parte din terenul pe care Primăria Municipiului Craiova a demarat procesul de realizare a unui nou cartier a fost transmisă în folosință către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), mai exact 27.792 mp, iar astăzi s-a finalizat procedura pentru cealaltă suprafață de teren, împreună cu 17 structuri existente aflate la stadiul de fundații și radieri. Firma Diamante Ventures LTD are obligația de a finaliza cele 17 blocuri până la sfârșitul anului 2028. Regimul de înălțime al blocurilor va ajunge până la P+10.

Concesionarul va acoperi în întregime costurile construcțiilor executate și va achita Primăriei Craiova o redevență anuală, ce se va face venit la bugetul local, iar în contravaloarea structurilor existente pe teren, concesionarul va transmite în proprietatea Municipiului Craiova cel puțin un număr de 50 unități locative, compuse din două camere de locuit, cu dependințele, dotările și utilitățile necesare.

Tot până în anul 2028 are obligația de a finaliza celelalte clădiri de locuințe colective și ANL.
Construcțiile deja existente pe această suprafață de teren cedată către ANL sunt mai avansate, unele dintre ele ajungând și la P+5.

Terenul, plimbat între primărie și MApN

Primăria Craiova a preluat inițial terenul în anul 2014, din domeniul public al statului, cu scopul de a construi un cartier de locuințe. După concesionarea către un investitor privat care a realizat parțial lucrările, contractul de concesiune a fost reziliat în 2017, iar toate imobilele au intrat în proprietatea Municipiului Craiova. Ulterior, terenul a fost transferat înapoi la MApN.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 836 din 8 septembrie 2023, amplasamentul a fost preluat din nou din domeniul public al Municipiului Craiova, pentru a asigura finalizarea construcției de locuințe.

Citeşte şi: Patru marinari români au murit în incendiul izbucnit pe un vapor aflat în şantierul naval Midia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS