20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalZeci de oameni, uciși într-un atac israelian asupra Gaza

Zeci de oameni, uciși într-un atac israelian asupra Gaza

Agenția de apărare civilă din Gaza, controlată de Hamas, a declarat că zeci de oameni au fost uciși într-un atac aerian israelian asupra unui adăpost dintr-o școală din orașul Gaza.
Armata israeliană a declarat că a lovit locația sâmbătă, descriindu-și ținta drept un centru de comandă Hamas stabilit într-o școală.
Potrivit agenției de protecție civilă din Gaza, atacul din districtul Daraj a ucis cel puțin 90 de persoane și a mai rănit zeci.

BBC nu a putut verifica în mod independent cifrele. „Numărul morților este acum între 90 și 100 și mai sunt zeci de răniți”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenției, Mahmud Bassal.
„Trei rachete israeliene au lovit școala care găzduia palestinieni strămutați”.
Mai devreme, într-o postare de pe Telegram, el a descris scena ca fiind un „masacru îngrozitor”. El a spus că echipajele încearcă să controleze un incendiu pentru a salva răniții și a recupera cadavrele.

Forțele de Apărare Israelului au declarat că au vizat „centrele de comandă și control” ale Hamas

Armata israeliană a declarat că „a lovit cu precizie teroriștii Hamas care operau într-un centru de comandă și control al Hamas încorporat în școala Al-Taba’een”.
La începutul acestei săptămâni, Forțele de Apărare Israelului au declarat că au vizat „centrele de comandă și control” ale Hamas din două școli din orașul Gaza.

Oameni înarmați conduși de Hamas au ucis aproximativ 1.200 de oameni într-un atac asupra Israelului pe 7 octombrie. Au luat în Gaza 251 de ostatici.
Acest atac a declanșat o ofensivă militară israeliană masivă asupra Gaza și războiul în curs.
Peste 39.600 de palestinieni au fost uciși în campania israeliană, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas.

Citește și: (VIDEO) Mehedinți: Incendiu de vegetație uscată în zona localității Svinița

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS