16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, condamnat cu executare

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, condamnat cu executare

Constantin Popescu, poliţistul care a accidentat-o mortal, în ianuarie 2022, pe Raisa, o fetiţă de 13 ani, a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, informează Agerpres.

Iniţial, în luna ianuarie, Constantin Popescu primise o condamnare cu suspendare. CAB a admis, marţi, apelul formulat de procurori şi de familia Raisei şi a decis ca poliţistul să stea în detenţie.

„Înlătură dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicate inculpatului Popescu Constantin. Pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Popescu Constantin se va executa în regim de detenţie, conform art. 60 C.pen”, se arată în sentinţă.

Curtea de Apel a mai decis ca societatea de asigurare City Insurance SA (aflată în faliment) să plătească daune morale de 700.000 de euro către părţile civile din dosar.

Raisa, omorâtă pe trecerea de pietoni

Pe 13 ianuarie 2022, pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o maşină de poliţie condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, în timp ce cealaltă fată a fost rănită şi transportată la spital.

Procurorii au stabilit că poliţistul circula cu viteză mare şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.

Constantin Popescu era încadrat în Poliţie din anul 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Citeşte şi: Copil salvat de pompieri după ce a ieşit pe pervazul unei ferestre de la etajul doi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS