17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStiri mondene(VIDEO) Cinci persoane au fost acuzate de moartea lui Matthew Perry

(VIDEO) Cinci persoane au fost acuzate de moartea lui Matthew Perry

-

Cinci persoane au fost acuzate de moartea lui Matthew Perry din cauza drogurilor anul trecut, a spus poliția. Printre aceștia se află doi medici și asistentul personal al actorului.
Poliția a declarat joi că ancheta lor, declanșată în mai, a scos la iveală o „rețea criminală subterană largă” de furnizori de droguri care distribuiau cantități mari de ketamina.
Perry, de 54 de ani, a murit în casa sa din Los Angeles în octombrie. O examinare post-mortem a constatat o concentrație mare de ketamina în sângele lui și a stabilit că „efectele acute” ale substanței l-au ucis.

„Acești inculpați au profitat de problemele de dependență ale lui Perry pentru a se îmbogăți”, a declarat, ieri, procurorul Martin Estrada. „Știau că ceea ce făceau risca un mare pericol pentru Perry, dar au făcut-o oricum”.

Trei dintre inculpați au pledat vinovați

Trei dintre inculpați – inclusiv asistentul lui Perry – au pledat deja vinovați de acuzații de droguri. Alți doi – un medic și o femeie cunoscută drept „Regina Ketaminei” – au fost arestați joi, potrivit departamentului de justiție.
Ketamina – un anestezic puternic – este folosită ca tratament pentru depresie, anxietate și durere. Oameni apropiați lui Perry, care a jucat în rolul unuia dintre personajele principale ale serialului Friends, au spus investigației unui medic legist, după moartea sa, că a fost supus unei terapii cu perfuzie cu ketamină.

Ultima sa sesiune avusese loc cu mai bine de o săptămână înainte de moartea sa. Medicul legist a spus că ketamina din sistemul lui Perry nu ar fi putut proveni din terapia cu perfuzie din cauza timpului de înjumătățire scurt al medicamentului.
Nivelurile de ketamina din corpul său erau la fel de mari ca și cantitatea administrată în timpul anesteziei generale, potrivit medicului legist.

Rechizitoriu

Un rechizitoriu depus în instanța federală a detaliat schema elaborată de cumpărare a drogurilor despre care procurorii spun că a dus în cele din urmă la moartea lui Perry.
Procurorii au spus că asistentul lui Perry, Kenneth Iwamasa, a lucrat cu doi medici pentru a-i oferi actorului ketamina de peste 50.000 de dolari în săptămânile dinaintea morții sale.
Oficialii au susținut că cei implicați în schemă au încercat să profite de binecunoscutele probleme ale abuzului de substanțe ale lui Perry. Unul dintre medici, Salvador Plasencia, ar fi scris într-un mesaj text: „Mă întreb cât va plăti acest idiot”.

27 de injecții cu ketamina, înaintea morții

Plasencia, de 42 de ani, a furnizat ketamina lui Perry „în afara cursului obișnuit al practicii profesionale și fără un scop medical legitim”, potrivit rechizitoriului.
De asemenea, el l-a învățat pe Iwamasa cum să-l injecteze pe Perry cu ketamina fără proceduri de siguranță și supraveghere adecvate, se arată în rechizitoriul poliției.
În cele patru zile înainte de moartea sa, Iwamasa i-a dat lui Perry cel puțin 27 de injecții de ketamina, au susținut procurorii, potrivit BBC.

El a făcut acest lucru chiar și după ce o doză mare de ketamină la începutul acelei luni l-a făcut pe Perry să „înghețe”, ceea ce l-a determinat pePlasencia să sfătuiască în viitor o doză de mărime similară, au spus procurorii. Potrivit rechizitoriului, medicul a lăsat în continuare actorului și asistentului său câteva fiole cu medicament.
Alți acuzați în acest caz sunt Jasveen Sangha, așa-numita „Regina Ketaminei”, care i-a furnizat medicamentul lui Plasencia cu ajutorul altor doi co-inculpați, Erik Fleming și medicul Mark Chavez.

„Regina Ketaminei”, reținută

Sangha și Plasencia și-au făcut aparițiile inițiale în instanța din Los Angeles joi după-amiază și au pledat nevinovați, a declarat Departamentul de Justiție al SUA.
Ambii suspecți aveau termene provizorii de proces stabilite pentru octombrie. Plasencia a primit o eliberare pentru o cauțiune de 100.000 de dolari. Sangha a fost reținută fără cauțiune.
Procurorii spun că inculpații au încercat să-și acopere presupusele crime după moartea lui Perry.
Sangha ar fi trimis un mesaj text unui alt suspect, spunându-i să „șteargă toate mesajele”. Plasencia a falsificat și dosarele medicale, potrivit rechizitoriului.

Înecul un alt factor al morții actorului

Înecul a fost, de asemenea, menționat ca un factor care a contribuit la moartea lui Perry, care a fost considerată un accident. Alți factori care au contribuit au fost boala coronariană și efectele buprenorfinei, care este utilizată pentru a trata tulburarea consumului de opioide.
Perry se lupta cu dependența de analgezice și alcool și a participat la reabilitare de mai multe ori. Și-a detaliat lupta cu consumul de substanțe în memoriile sale, „Prieteni, iubiți și marele lucru teribil“.
În 2016, el a declarat pentru BBC Radio 2 că nu își amintește trei ani de filmări în timpul Friends, din cauza băuturii și a drogurilor.
După încercări de tratament, el a scris în memoriile sale că a fost în mare parte treaz din 2001 – „cu excepția a vreo 60 sau 70 de accidente”.

Citește și: Accident cu 5 răniţi, între care 3 copii, în județul Argeș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gemenii de 15 ani, din Târgu Jiu dați dispăruți,...

Cei doi minori de 15 ani, dați dispăruți au...

ȘTIRI GdS