17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO persoană a murit și șase au fost date dispărute, după ce un iaht s-a scufundat în largul Siciliei

O persoană a murit și șase au fost date dispărute, după ce un iaht s-a scufundat în largul Siciliei

-

Un cadavru a fost descoperit în timpul căutării a șapte persoane care sunt dispărute de pe iahtul cu vele Bayesian Perini Navi de 56 de metri, care s-a scufundat în timpul unei furtuni în Palermo, Italia.

Un bărbat a murit și șase persoane au fost date dispărute după ce un iaht de lux a fost lovit de o furtună violentă. Vasul s-a scufundat în largul capitalei siciliene Palermo, a declarat luni (19 aug) paza de coastă italiană.
Oamenii dispăruți erau de naționalitate britanică, americană și canadiană, a spus paza de coastă, potrivit www.channelnewsasia.com.

„Vântul a fost foarte puternic. Era de aşteptat vreme rea, dar nu de această amploare”, a declarat un oficial al pazei de coastă din Palermo.

Furtunile și ploile abundente au abătut Italia în ultimele zile – cu inundații și alunecări de teren provocând pagube majore în nordul țării – după săptămâni de căldură dogoritoare.

Opt dintre cele 15 persoane salvate, inclusiv un copil de un an, au fost transferate la spitalele locale. Toate erau într-o stare stabilă, a informat presa locală.

Barca de lux

Paza de coastă a spus că barca a fost găsită la o adâncime de 49 de metri și că scafandri inspectau epava.

Procurorii din orașul apropiat Termini Imerese au deschis o anchetă pentru a cerceta ce a mers prost. Paza de coastă a numit iahtul Bayesian, construit de constructorul naval italian Perini în 2008.

Nava de lux are o carenă din aluminiu și poate transporta 12 oaspeți și un echipaj de până la 10, conform site-urilor de specialitate online pentru iahturi.

Barca a părăsit portul sicilian Milazzo pe 14 august și a fost urmărită ultima dată la est de Palermo duminică seara, cu starea de navigație „la ancoră”, potrivit aplicației de urmărire a navelor Vesselfinder.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Regatului Unit a declarat că oficialii britanici au fost în contact cu autoritățile locale în legătură cu incidentul și sunt gata să ofere sprijin consular britanicilor care au fost afectați.

Citește și: O mamă trebuie să strângă 30.000 de euro pentru viața fiului ei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gemenii de 15 ani, din Târgu Jiu dați dispăruți,...

Cei doi minori de 15 ani, dați dispăruți au...

ȘTIRI GdS