20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de morți în urma prăbușirii unui autobuz care transporta pelerini șiiți din Pakistan în Irak

Zeci de morți în urma prăbușirii unui autobuz care transporta pelerini șiiți din Pakistan în Irak

Cel puțin 28 de pelerini șiiți din Pakistan, în drum spre Irak, au fost uciși în urma prăbușirii autobuzului lor în centrul Iranului.

Pelerinii pakistanezi călătoreau în Irak pentru a participa la comemorarea Arbaeen, unul dintre cele mai mari evenimente ale calendarului șiit. Aceasta marchează cea de-a 40-a zi de doliu pentru nepotul profetului Mohamed, potrivit France 24.

„Un autobuz care transporta 51 de pelerini pakistanezi s-a răsturnat și a luat foc în fața punctului de control Dehshir-Taft din provincia centrală Yazd, marți seară”, a informat televiziunea de stat.

„28 de persoane au fost ucise și 23 au fost rănite până în prezent, cu posibilitatea ca numărul morților să crească”, a adăugat acesta.

Șeful de gestionare a crizelor din provincia Yazd, Ali Malek-zadeh, a declarat postului că unii dintre răniți sunt în stare critică.
„Din cei 23 de răniți, șase au fost deja externați din spital, în timp ce starea altor șapte este critică”, a spus Malek-zadeh.

„Morții au fost formați din 11 femei și 17 bărbați”, a adăugat el.

Anul trecut, aproximativ 22 de milioane de pelerini au participat la comemorarea din orașul altar irakian Karbala, unde sunt înmormântați Hussein și fratele său Abbas, potrivit cifrelor oficiale.

Citește și: (VIDEO) Familia Obama o susține pe Kamala Harris la președinție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS