24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci cadavre au fost recuperate din epava iahtului de lux scufundat în largul Siciliei

Cinci cadavre au fost recuperate din epava iahtului de lux scufundat în largul Siciliei

Cinci cadavre au fost recuperate luni din epava iahtului Bayesian, scufundat în largul Siciliei. 

Scafandrii italieni, carabinierii și echipajele Pazei de Coastă au reluat luni căutările a șase persoane dispărute în urma scufundării iahtului de lux în largul coastei siciliene. A fost localizată cabina, însă accesul era blocat, în primă fază, de mobilă și alte materiale. Pe parcursul zilei au fost recuperate cinci cadavre. Până la lăsarea serii fusese confirmată oficial identitatea a două dintre ele: Jonathan Bloomer și Chris Morvillo.

Luni a fost descoperit cadavru bucătarului Recaldo Thomas. În acest moment, o singură persoană mai este dispărută.

Anchetatorii interoghează martorii și supraviețuitorii

Între timp, anchetatorii interoghează martorii și supraviețuitorii. Căpitanul iahtului James Cutfield, în vârstă de 51 de ani, a fost interogat timp de peste două ore. Autoritatea Portuară a deschis o anchetă – în plus față de o investigație care este derulată de către procurorul public din Termini Imerese – pentru a verifica dacă toate măsurile de siguranță adecvate au fost luate de către echipaj.

Eforturile de localizare a persoanelor dispărute au fost îngreunate de spațiile „foarte înguste” din interiorul epavei, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri, Luca Cari, potrivit Reuters. Garda de coastă italiană a mai spus că folosește un robot, pentru a inspecta fundul mării și pentru a face fotografii subacvatice.

Cine sunt victimele

Cele șase persoane date dispărute luni sunt omul de afaceri Mike Lynch, unul din fondatorii Cambridge Neurodynamics și co-fondator al companiei Autonomy, fiica sa, Hannah Lynch, o studentă în vârstă de 18 ani, președintele Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer și soția sa Judy Bloomer, Chris Morvillo, un partener la firma de avocatură Clifford Chance și soția acestuia Neda Morvillo, designer de bijuterii, potrivit BBC.

Iahtul Bayesian a fost construit de compania italiană Perini în 2008 şi a fost renovat pentru ultima oară în 2020, fiind administrat de compania de iahturi Camper & Nicholsons.

Acest iaht a câştigat o serie de premii pentru design şi poate găzdui până la 12 invitaţi în șase apartamente, fiind pilotat de un echipaj format din zece persoane. Catargul său de 75 de metri este cel mai înalt catarg din aluminiu din lume, conform site-ului constructorului de iahturi Perini.

Citeşte şi: Român anchetat în Elveţia, după ce asupra lui au fost găsite 121 de telefoane furate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS