16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaniculă în Bucureşti şi 23 de judeţe

Caniculă în Bucureşti şi 23 de judeţe

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri noi avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă, care vizează Capitala și 23 de județe.

În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi cod galben de caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…36 de grade.

Potrivit ANM, în următoarele zile valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

Cod portocaliu în sudul țării

Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade Celsius.

Caniculă și în București

Valul de căldură persistă. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vineri, temperatura maximă va fi 35…36 de grade, iar sâmbătă se va situa în jurul valorii de 36 de grade. Temperaturile minime vor fi de 17…20 de grade Celsius.

Citește și: 6.000 de lei amendă pentru un bărbat care şi-a ținut câinele legat în soare, fără apă și mâncare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS