26.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Incendiu pe o suprafaţă de 200 de hectare. Autoritățile au cerut sprijin aerian

Mehedinţi: Incendiu pe o suprafaţă de 200 de hectare. Autoritățile au cerut sprijin aerian

Pompierii din Mehedinţi intervin luni seară pentru stingerea unui puternic incendiu, care a cuprins deja 200 de hectare de teren. Autoritățile au cerut spijin aerian, deoarece există pericolul ca focul să ajungă în gospodării.

”O situaţie deosebită, ce necesită eforturi susţinute, se desfăşoară, încă din cursul zilei de ieri, pe raza localităţii Bâlvăneşti unde echipajele trebuie să acţioneze pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 200 hectare, cu posibilităţi de propagare la gospodăriile cetăţenilor”, a transmis, luni, ISU Mehedinţi.

46 de pompieri, 4 pădurari şi SVSU intervin cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un ATV, saci stingători şi unelte genistice pentru limitarea şi stingerea acestuia.

”Intervenţia este una dificilă, deoarece flăcările se extind cu repeziciune din cauza uscăciunii avansate. A fost transmis şi un mesaj de avertizare a populaţiei din zonă prin sistemul RO-ALERT”, a precizat sursa citată.

În sprijin a fost solicitat şi un elicopter Black Hawk echipat cu sistemul Bambi Bucket din cadrul IGAv, care urmează să ajungă în zone afectată.

Citește și: Jandarmeriță lovită cu talanga în cap la un protest neautorizat al oierilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS