Ingrediente blat umed de ciocolată:
- 150 gr făină
- 180 gr zahăr
- 45 gr cacao
- 2 gr bicarbonat de sodiu
- 3 gr praf de copt
- 2 gr sare
- 60 gr ou
- 5 ml esenţă de vanilie
- 150 ml lapte bătut
- 50 ml ulei
- 25 gr unt topit
- 150 ml cafea fierbinte
- 80 gr ciocolată neagră
Amestecaţi făina, zahărul, cacaoa, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea într-un bol. Separat, amestecaţi oul, vanilia, laptele bătut, uleiul şi untul topit. Într-un vas, peste ciocolata neagră adăugaţi cafeaua fierbinte. Amestecaţi cu un tel apoi adăugaţi peste oul, vanilia, laptele bătut, uleiul şi untul topit. Apoi adaugaţi şi amestecul de făină, cacao, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea. Coaceţi într-o forma de tort cu diametrul de 18 cm, la 160 grade, pentru 40-45 minute. Răciti complet şi apoi mărunţiţi blatul.
Ingrediente formare trufe:
- 120 gr unt de arahide cremos
- 30 ml whisky
- 400 gr ciocolată neagră
- 24 gr ulei floarea-soarelui
- 300 gr arahide mărunţite/fulgi crocanţi.
Adăugaţi untul de arahide şi whiskyul. Din compoziţia rezultată formaţi trufe de mărimea dorită şi daţi-le la congelator 15 minute. Între timp, topiţi ciocolata neagră, adăugaţi uleiul şi omogenizaţi.
Scoateţi trufele din congelator şi daţi prin ciocolată fiecare bilă, apoi treceţi-le prin arahidele mărunţite sau fulgi crocanţi. Daţi la frigider trufele, înainte de a le servi.
Reţetă sugerată der AVIDA