26.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum să alegi paltonul de damă potrivit pentru siluetă?

Cum să alegi paltonul de damă potrivit pentru siluetă?

Se simte în aer parfumul rece al iernii și știi că garderoba ta are nevoie de un upgrade? Ești gata să faci loc în dulap hainelor groase și paltoanelor de damă, dar îți dorești ceva mai mult nu doar piese care să îți țină de cald? Atunci, ești în locul potrivit! Să alegi paltonul perfect poate fi o provocare, dar nu îți face griji. Astăzi vei afla cum să faci alegerea corectă, astfel încât să te simți minunat în orice moment. Indiferent ce model de palton ai dori să alegi, te voi ghida pas cu pas!

Silueta în formă de pară – paltonul care echilibrează formele

O siluetă în formă de pară, caracterizată de șolduri mai late decât umerii, este bine pusă în valoare de un palton scurt. Dacă ai o astfel de construcție, obiectivul tău este să echilibrezi volumul din partea inferioară a corpului. Alege un model cu detalii interesante în partea superioară – gulere mari, epoleți, buzunare la nivelul pieptului – care să atragă atenția spre umeri și să îți alungească vizual silueta. Evită paltoanele cu volum în zona șoldurilor și orientează-te către către modelele cu croieli simple în partea inferioară.

Silueta clepsidră – evidențiază talia cu un palton cambrat

Silueta tip clepsidră, caracterizată de umerii și șoldurile echilibrate, și de talie bine definită, poate fi ușor pusă în valoare cu paltoane cambrate, ori cu variante cu cordoane în talie. Ai la dispoziție o gamă variată de paltoane damă care te vor avantaja, poți analiza cele mai noi modele chiar aici https://born2be.com.ro/paltoane-dama. Un palton lung cambrat, cu o curea în talie, va evidenția formele armonioase și îți va sublinia atuurile. Alege designurile feminine, cu talia bine conturată, care să urmeze linia corpului și să îți pună în valoare proporțiile naturale. Paltoanele oversized sunt și ele interesante dacă vorbim de siluete clepsidră, dar ai grijă să le accesorizezi corect. Sigur nu vrei să ascunzi prea mult din frumusețea siluetei tale.

Silueta dreptunghi – creează forme cu ajutorul paltonului

Dacă ai o siluetă dreaptă, definită de umeri, talie și șolduri de dimensiuni similare, scopul tău este să creezi iluzia unor forme mai conturate. O astfel de construcție este bine valorificată cu paltoane scurte sau lungi cu detalii care adaugă volum în partea de sus și de jos, dar care strâng talia. Optează pentru paltoane cu volane, curele sau imprimeuri interesante care adaugă personalitate ținutei și îți creează o siluetă mai curbată. Paltoanele oversized sunt și ele excelente dacă vrei să adopți un look lejer și relaxat. În cazul acestora poți să adaugi accente în talie pentru a da forma dorită.

Silueta măr – alege un palton care îți alungește silueta

Dacă ai o siluetă în formă de măr, adică ai mai mult volum în zona taliei și a bustului, trebuie să optezi pentru un model care să îți alungească și să îți subțieze vizual silueta. Un palton lung, care cade drept, fără a fi prea strâmt pe talie este o variantă care merită analizată. Bazează-te pe linii simple și evită detaliile care adaugă volum suplimentar în zona pieptului. Poți achiziționa o haină  cu decolteu în V, care va atrage atenția spre fața ta și îți va alungi trunchiul. 

Silueta triunghi inversat – echilibrează proporțiile cu paltonul potrivit

O siluetă cu umerii mai lați decât șoldurile, poate fi echilibrată vizual cu ajutorul unui palton scurt cu croială lejeră. Această construcție poate fi definită perfect și de un palton lung cu croială A-line care asigură look armonios. Dacă ai această construcție evită paltoanele oversized, mai degrabă caută modele cu pliuri și volane care să adauge volum în partea inferioară a corpului

Să găsești paltonul perfect nu trebuie să fie o misiune dificilă,  cheia este să îți cunoști silueta și să alegi pentru un model care îți evidențiază atuurile. Acum că ai toate informațiile necesare, poți să pornești în căutarea hainei ideale și să te bucuri de ce îți rezervă frumos sezonul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS