20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Sean „Diddy” Combs arestat de agenți federali în New York

(VIDEO) Sean „Diddy” Combs arestat de agenți federali în New York

Sean „Diddy” Combs a fost arestat luni seara la New York, unde se confruntă cu un rechizitoriu penal sigilat, au anunțat procurorii. Detaliile acuzațiilor nu au fost anunțate imediat de procurori. Mogulul hip-hop s-a confruntat cu un flux de acuzații din partea femeilor care l-au acuzat de agresiune sexuală.

Procurorul american din Manhattan, Damian Williams, a declarat într-o declarație că agenții federali l-au arestat pe Combs. „Ne aşteptăm să facem o mişcare pentru a deschide rechizitoriul dimineaţă şi vom avea mai multe de spus la acel moment”. Avocatul lui Combs, Marc Agnifilo, a emis o declarație în care spunea: „Suntem dezamăgiți de decizia de a urmări ceea ce credem că este o urmărire penală nedreaptă a domnului Combs de către biroul procurorului american. Combs a plecat la New York săptămâna trecută în așteptarea acuzațiilor. Este o persoană imperfectă, dar nu este un criminal”.

Percheziții în casele lui Combs

Combs a fost arestat în holul unui hotel din Manhattan și se află în custodia federală, a declarat o persoană familiarizată cu arestarea. Acuzațiile penale reprezintă o eliminare majoră, dar nu neașteptată, a unuia dintre cei mai proeminenți producători și nume celebre din istoria hip-hop-ului.

Ancheta federală a lui Combs, de 58 de ani, a fost dezvăluită atunci când agenții de Investigații pentru Securitatea Internațională au executat mandate de percheziție simultane și au percheziționat vilele lui Combs din Los Angeles și Miami pe 25 martie. Avocatul său apărător, Aaron Dyer, a doua zi după raiduri i-a numit „o utilizare grosolană a forței la nivel militar”, a spus că acuzațiile sunt „nemerite” și a spus că Combs este „nevinovat și va continua să lupte” pentru a-și curăța numele.

Combs, cunoscut pe atunci sub numele de Puff Daddy, a fost în centrul bătăliilor hip-hop de pe Coasta de Est și Coasta de Vest din anii 1990, ca partener și producător al Notorious B.I.G., care a fost împușcat și ucis în 1997. Dar, ca mulți dintre cei care a supraviețuit epocii, imaginea sa publică s-a îmblânzit odată cu vârsta într-o mulțime rafinată de petreceri la Hollywood și Hamptons, un om de afaceri modern și un tată îndrăgostit care și-a răsfățat copiii, dintre care unii și-au pierdut mama în 2018.

Cântăreața de R&B Cassie, prima care l-a reclamat pe Combs

Dar o imagine diferită a început să apară în noiembrie, când fosta sa protejatp și iubită, cântăreața de R&B Cassie, a devenit prima dintre mai multe persoane care l-au dat în judecată pentru abuz sexual. Au ieșit la iveală povești despre un flux constant de lucrători sexuali în medii alimentate cu droguri. Unde dintre femeile implicate au fost constrânse sau convinse să facă sex.

În procesul ei din noiembrie, Cassie a pretins ani de abuz, inclusiv bătăi și viol. Procesul ei a susținut, de asemenea, că Combs s-a implicat în trafic sexual prin „cerându-i să se angajeze în acte sexuale forțate în mai multe jurisdicții” și prin implicarea în „adăpostirea și transportul reclamantului în scopuri sexuale induse de forță, fraudă sau constrângere”.

De asemenea, a mai spus că a obligat-o să-l ajute să trafice cu lucrători sexuali de sex masculin. Combs ar fi forțat-o pe Cassie să facă sex în timp ce el filma.

Procesul a fost soluționat în ziua următoare, dar reverberațiile sale aveau să dureze mult mai mult. Combs și-a pierdut aliați, susținători și cei care își rezervă judecata când CNN a difuzat în mai un videoclip scurs cu el dând-o cu pumnul pe Cassie, lovindu-o cu piciorul și aruncând-o pe podea pe holul unui hotel. A doua zi, în prima sa recunoaștere reală a faptelor greșite de la începutul fluxului de acuzații, Combs a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care și-a cerut scuze, spunând „Am fost dezgustat când am făcut-o” și „Sunt dezgustat acum”. Procesul lui Cassie a fost urmat de cel puțin o jumătate de duzină în lunile care au urmat.

O femeie a fost violată acum două decenii

În februarie, un producător de muzică a depus un proces în care a pretins că Combs l-a constrâns să solicite prostituate și l-a presat să facă sex cu ele.

Un alt acuzator al lui Combs a fost o femeie care a spus că producătorul de rap a violat-o acum două decenii, când avea 17 ani. O altă femeie care a intentat un proces, April Lampros, a spus că era studentă în 1994, când l-a cunoscut pe Combs și au început o serie de „întâlniri sexuale terifiante” cu Combs și cei din jurul lui, care au durat ani de zile.

Combs și avocații săi au negat aproape toate acuzațiile proceselor, potrivit ABC News.

Deși autoritățile nu au spus public că procesele au declanșat ancheta penală, Dyer a spus, atunci când au fost transmise mandatele, că cazul se bazează pe „acuzații nefondate făcute în procese civile”.

În calitate de fondator al Bad Boy Records, Combs a devenit unul dintre cei mai influenți producători și directori de hip-hop din ultimele trei decenii, alături de Notorious B.I.G. a lucrat cu o mulțime de artiști de top, inclusiv Mary J. Blige, Usher, Lil Kim, Faith Evans și 112.

Rolurile lui Combs în afacerile sale dincolo de muzică – inclusiv băuturi spirtoase profitabile de marcă privată, o companie media și linia Sean John Fashion – au primit lovituri majore când au apărut acuzațiile.

Consecințele au fost și mai mari atunci când a apărut videoclipul cu bătaie. Universitatea Howard a rupt legăturile cu el și și-a returnat cheia în orașul New York, la cererea primarului.

Citește și: Universitatea din Craiova vrea să facă un complex sportiv şi un hub pentru studenţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS