20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Omul înarmat a pândit ore întregi înainte de partida degolf de ultimă oră al lui Trump

(VIDEO) Omul înarmat a pândit ore întregi înainte de partida degolf de ultimă oră al lui Trump

Un bărbat înarmat s-a ascuns timp de aproape 12 ore în tufișuri, înainte ca Donald Trump să fie la partida de golf neprogramată la clubul său de pe malul oceanului din Florida. Autoritățile spun că pare a fi a doua încercare de asasinare a fostului președinte în tot atâtea luni. A fost cald și înnorat duminică după-amiază când Trump și bunul său prieten, dezvoltatorul imobiliar Steve Witkoff, au ajuns pe terenul Trump International Golf Club din West Palm Beach.
Fostul președinte se afla pe al cincilea fairway la 13:31 EDT (17:31 GMT), o zonă adiacentă drumurilor aglomerate din apropierea Aeroportului Internațional Palm Beach, când un membru al echipei sale de protecție a zărit o pușcă ieșind din frunziș lângă cea de-a șasea gaură, potrivit BBC.

Suspectul de tentativă de asasinat, Ryan Wesley Routh, nu a avut o linie vizuală asupra lui Trump și nu a reușit să tragă.

Trump , evacuat în siguranță

Trump – care a fost evacuat nevătămat – a povestit luni seară că a auzit „probabil patru sau cinci” împușcături răsunând în apropiere. Un agent al Serviciului Secret care a gândit rapid a deschis focul în direcția suspectului, care se afla la aproximativ 300-500 de metri distanță și nu avea o linie vizuală clară față de Trump, au spus anchetatorii federali.
„Serviciul secret a știut imediat că sunt gloanțe ”, a spus Trump în timpul unui eveniment transmis în direct pe X, fost Twitter, din stațiunea sa Mar-a-Lago.
„Ne-am urcat în mașinuțe și ne-am deplasat destul de bine. Eram cu un agent, iar agentul a făcut o treabă fantastică.”
Omul înarmat – despre care anchetatorii spun că nu a tras niciun foc – a fost ascuns de arbuștii bine îngrijiți și de palmierii înalți care mărginesc perimetrul traseului cu 27 de găuri.
El a pândit acolo, pe partea publică a unui gard, de la 01:59, ora locală, duminică dimineață, potrivit înregistrărilor de pe telefonul mobil, citate de oficiali federali.

Suspectul știa că fostul președinte va veni să joace golf sau era o presupunere?

Suspectul era echipat cu două camere digitale, o pungă de plastic neagră cu alimente, o pușcă semiautomată în stil SKS – o armă cu o rază de acțiune de aproape 440 de metri – și o lunetă pentru a-și mări obiectivul.
Ultimul eveniment de campanie programat public al candidatului republican la președinție a fost sâmbătă seara, în cealaltă parte a țării, în statul Utah.
Locuitorii spun că Trump își petrece aproape în fiecare duminică la clubul de golf West Palm Beach, când nu este în campanie.
Dar directorul Serviciului Secret Ronald Rowe a declarat luni că fostul președinte „nici măcar nu ar trebui să meargă acolo”, așa că agenții au trebuit să pună la punct un plan de securitate în ultimul moment. Complotul dejucat i-a lăsat pe vecinii lui Trump din Palm Beach cu întrebări stringente.

Cum a putut să rămână nedetectat atât de mult timp, ascunzându-se în tufișuri cu o pușcă?

Omul înarmat a scăpat de la fața locului cu un Nissan negru, renunțând la rucsacul cu bunuri și arme.
O femeie civilă a putut să facă o poză cu plăcuța lui de înmatriculare și să o predea anchetatorilor, a declarat Trump luni seară.
Omul înarmat a reușit să ruleze aproximativ 40 de minute înainte ca polițiștii să-i tragă vehiculul pe dreapta pe Interstate 95 și să-i ordone să iasă.

Imaginile cu camera corporală arată că părea calm, în timp ce ofițerii i-au strigat să se îndepărteze înainte de a-l încătușa fără incidente.

Luni, suspectul Ryan Routh, de 58 de ani, a apărut într-un tribunal aglomerat din Palm Beach, purtând o salopetă albastră de închisoare și zâmbind în timp ce vorbea cu avocatul său.
El a fost acuzat de un drept de deținere a unei arme de foc de către un infractor condamnat și unul de deținere a unei arme de foc cu un număr de serie șters. Ar putea urma mai multe acuzații.
Routh, un rezident din Hawaii cu antecedente penale, a dat peste radarul FBI în 2019 pentru că era un infractor în posesia unei arme de foc. Biroul a informat la acea vreme forțele de ordine din Honolulu.

Citește și: (VIDEO) Sean „Diddy” Combs arestat de agenți federali în New York

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS