17.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / SCMU Craiova pregăteşte noul sezon cu trei meciuri la Cupa „Radu Zamfirescu“

Volei (m) / SCMU Craiova pregăteşte noul sezon cu trei meciuri la Cupa „Radu Zamfirescu“

Puţin timp ne desparte de startul campionatului Diviziei A1 la volei masculin, iar echipele au început serios pregătirea. Săptămâna aceasta, începând de joi, la Craiova, în Sala Polivalentă, va avea loc ediţia a 12-a a Cupei „Radu Zamfirescu“. Pe lângă SCMU Craiova, la competiţie vor mai participa SCM Zalău, Rapid Bucureşti şi Ştiinţa Bucureşti.

Echipa din Bănie s-a schimbat, practic, din temelie în acest sezon, majoritatea sportivilor din anii precedenţi părăsind lotul lui Dănuţ Pascu. Din acest motiv, antrenorul grupării alb-albastre s-a văzut nevoit să construiască o echipă aproape nouă pentru campionatul 2024/2025, iar misiunea nu a fost deloc uşoară. Totuşi, Dănuţ Pascu şi conducerea SCMU s-au mişcat excelent pe piaţa transferurilor şi au reuşit să aducă sportivi de calitate, care pot performa la Craiova.

Astfel, noua echipă a Craiovei conţine următorii jucători: Eduard Catrina, Andrei Mihălescu, Dan Silvăşan-Paşca, Vlad Cuciureanu, Andrei Capotă, Alexandru Cosma, Gojko Cuk, Korneliusz Banach, Marin Dukic, Corey Chavers, Dimitar Dulchev, Svetoslav Stankov.

Mulţumit de atitudine, să înceapă şi meciurile!

Contactat de GdS, antrenorul echipei din Bănie, Dănuţ Pascu, a mărturisit că aşteaptă cu nerăbdare şă-şi vadă echipa la joc, să le cunoască potenţialul. Acesta a avut doar cuvinte de laudă la adresa noilor veniţi şi a trasat obiectivul pentru noul sezon.

„De anul trecut au mai rămas doar doi jucători, Gojko Cuc şi Andrei Capotă. Pornim la drum cu o echipă total nouă. Avem nevoie de timp ca să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului şi aici mă refer şi la relaţiile dintre jucători şi la atmosferă, la crearea unei familii. A fost o perioadă grea de pregătire, de acumulări, iar acum a venit momentul să facem jocuri de verificare, prin care să văd potenţialul real al jucătorilor. Până acum, eu sunt mulţumit de cum s-au pregătit, de atitudinea lor, că au fost motivaţi non-stop, la fiecare antrenament.

Este foarte important cum se prezintă la meciuri. Acum, la Cupa „Radu Zamfirescu“, vor fi primele partide de verificare. Am adus jucători buni, cu experienţă, dar mai multe detalii voi oferi după ce îi voi vedea cu adevărat la treabă. Obiectivul rămâne şi anul acesta clasarea în Top 4. Tot timpul am tins spre performanţă. Vrem în semifinalele campionatului, să fim prezenţi în cupele europene. Acolo este satisfacţia cea mai mare“, a declarat Dănuţ Pascu.

Program Cupa Radu Zamfirescu:

Joi, 19 septembrie – ora 16.00: SCM Zalău – Rapid, ora 18.30: SCMU Craiova – Ştiinţa Bucureşti;
Vineri, 20 septembrie – ora 16.00: Rapid – Ştiinţa Bucureşti, ora 18.30: SCMU Craiova – SCM Zalău;
Sâmbătă, 21 septembrie – ora 12.00: SCM Zalău – Ştiinţa Bucureşti, ora 14.30: SCMU Craiova – Rapid.

Citeşte şi: Baschet / Start perfect de sezon! SCMU Craiova a trecut de Vâlcea în Cupa României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS