17.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘase elevi înjunghiați într-o școală din Azambuja

Șase elevi înjunghiați într-o școală din Azambuja

Șase elevi înjunghiați într-o școală din Azambuja, Portugalia. Un copil de 12 ani a fost identificat pentru „atac fără discernământ”.

O sursă pentru Protecția Civilă a confirmat pentru SIC Notícias că cel puțin un copil este în stare gravă.

Copiii au vârste cuprinse între 12-14. Cinci dintre ele sunt fete, unul este băiat. Inițial, detaliile au apărut diferit, dar acest ultim număr a fost confirmat de primarul Azambuja, Silvino Lúcio.

Nu este clar dacă profesorul a fost înjunghiat sau pur și simplu a avut nevoie de asistență medicală pentru atac de panică.

Poliția GNR ar fi reținut un elev de 12 ani despre care se crede că ar fi fost responsabil pentru înjunghierea. Nu a fost imediat clar ce a provocat atacul.
Incidentul a avut loc în jurul orei 14.30. Au intervenit cinci ambulanțe.

Incident pornit de la o ceartă

Primarul de la Azambuja, Silvino Lúcio, a mai oferit câteva detalii. Incidentul a luat naștere dintr-o ceartă, a spus el, după care presupusul atacator a plecat acasă, iar ulterior s-a întors.

În rucsacul copilului, acesta purta o „vestă antiglonț” și un cuțit. Nimic din toate acestea nu a fost evident când a ajuns la școală, deoarece articolele erau toate ascunse în rucsacul lui.

Odată înăuntru, însă, a despachetat vesta, a pus-o, a scos cuțitul și se pare că a început să înjunghie colegii fără discernământ.

„Nu a existat nicio țintă, nici un obiectiv…”, a spus Silvino Lúcio,

Silvino Lúcio subliniază că niciunul dintre copii nu se află într-o situație care pune viața în pericol, deși au suferit răni prin înjunghiere și răni, în principal la picioare. Cel puțin unul a fost înjunghiat în stomac.

Copilul responsabil de atac a fost „reținut” de un membru al personalului, a adăugat primarul, potrivit www.portugalresident.com.

Silvino Lúcio a mai sugerat că „vesta antiglonț” a copilului îi aparține tatălui său. Acest lucru nu înseamnă neapărat că tatăl copilului este membru al forțelor de securitate, a adăugat el. „Nu am auzit asta”, a spus el.

Citește și: (VIDEO) Autoturism de lux, de aproximativ 120.000 de euro, descoperit la Constanța

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS