20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTeatrul Colibri Craiova sărbătorește 75 de ani de existență

Teatrul Colibri Craiova sărbătorește 75 de ani de existență

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova sărbătorește alături de public și oaspeți din țară cei 75 de ani de existență în peisajul cultural românesc și în fascinanta lume a teatrului cu povești, păpuși și păpușari. Cu acest prilej este organizată Gala Colibri 75, sub semnul căreia va sta întregul week-end.

Publicul se va bucura, sâmbătă, de expoziția „Metamorfozele vârstei în stil steampunk“, realizată de Gavril Siriteanu, scenograf, artist plastic la Universitatea de Arte din Târgu Mureș. Expoziția este deschisă în Sala Studio, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00. La ora 17:30, în programul galei regăsim un moment muzical pregătit de Secția Folclor „Maria Tănase“ și prezentat în foyer-ul teatrului.

„Harap Alb – play again“

Sâmbătă, la ora 18:00, se joacă spectacolul „Harap Alb – play again“, o producție a Teatrului pentru copii și tineret „Gulliver“ Galați, după Ion Creangă.
Spectacolul se adresează unui public de peste 12 ani și are o durată de 90 de minute.

„Harap Alb“ reprezintă esența naturii umane, cu numeroasele-i ipostaze ce se oglindesc și se reflectă în existența individuală a fiecăruia. Este inițierea, descoperirea și devenirea unui Erou, trecerea de la condiția incipientă, primordială, la împlinirea maiestuoasă și desăvârșirea sinelui. Este dobândirea și asumarea completă a propriei identități. Chintesența experienței lui „Harap Alb – play again“ este formidabil ilustrată prin fuziunea inedită a diferitelor mijloace de expresie: teatru-dans, proiecții și video mapping, expresivitate corporală, muzică live, inserturi step și stomp, pentru a crea și oferi un spectacol complex, complet și impresionant, cu o încărcătură comică, dar și introspectivă și emoțională de excepție.

Seară de gală

Seara de gală va continua sâmbătă, la ora 19:30, cu o emoționantă festivitate de premiere, în prezența oaspeților care au răspuns cu bucurie invitației de a fi parte din povestea aniversării celor 75 de ani de viață ai Teatrului Colibri Craiova, poveste începută sub numele de Teatru de Păpuși în anul 1949, ca secție a Teatrului Național „Marin Sorescu“, continuată cu dobândirea personalității juridice în 1956, iar din 1998 completată cu denumirea, cunoscută și azi, de Teatrul pentru copii și tineret Colibri.

Duminică, la ora 11.00, se va juca spectacolul „Elefănțelul curios“, după Rudyard Kipling, scenariul și regia: Geo Balint.
Spectacolul „Elefănțelul curios“ este o poveste amuzantă, educativă, exotică, deci foarte atractivă, o metodă artistică de descoperire și cunoaștere a caracterelor, a limitelor, un drum inițiatic al vieții.

Până la ora 13:00, poate fi vizitată expoziția „Metamorfozele vârstei în stil steampunk“, realizată de Gavril Siriteanu și deschisă în Sala Studio.

Citește și: Cea de-a XXXII-a ediție a Zilelor Patrimoniului European, la „Aman“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS