17.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgenții economici din proximitatea școlilor, verificaţi de Poliția din Mehedinţi

Agenții economici din proximitatea școlilor, verificaţi de Poliția din Mehedinţi

59 de elevi din judeţul Mehedinţi au fost depistaţi de poliţişti în timp ce absentau de la orele de curs, transmite Agerpres.

40 de agenţi economici din proximitatea şcolilor au fost verificaţi de poliţişti, iar 8 microbuze şcolare au fost oprite în trafic de poliţiştii rutieri pentru a fi controlat, potrivit IPJ Mehedinţi.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 44 de amenzi în valoare de 7.340 de lei.

Activităţi cu caracter preventiv în şcolile şi zonele adiacente acestora

Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară împreună cu poliţişti de la economic, ordine publică, rutieră, protecţia animalelor, în colaborare cu jandarmi şi cadre didactice ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi au desfăşurat activităţi cu caracter preventiv în şcolile şi zonele adiacente acestora, din judeţul Mehedinţi, precum şi în unităţile economice frecventate de către elevi.

„Efectivele prezente în teren au urmărit combaterea absenteismului şcolar, a consumului de alcool, tutun şi substanţe interzise, prevenirea violenţei şi a bullying-ului, a faptelor antisociale în care sunt implicaţi minori. Având în vedere că siguranţa elevilor reprezintă o prioritate pentru poliţiştii mehedinţeni, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat 40 de unităţi de alimentaţie publică din proximitatea şcolilor din judeţ.

Poliţiştii rutieri au verificat peste 80 de autovehicule

Totodată, poliţiştii rutieri au verificat peste 80 de autovehicule, dintre acestea 8 microbuze destinate transportului de elevi şi au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale”, informează IPJ Mehedinţi.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.430 de lei.

Citeşte şi: Concursul pentru rezidențiat rămâne neschimbat, anunță Ministerul Sănătății

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS