20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 morți, bilanțul victimelor exploziei pagerelor din Liban

12 morți, bilanțul victimelor exploziei pagerelor din Liban

12 morți este bilanțul victimelor exploziei pagerelor în Liban, a declarat miercuri ministrul libanez al sănătății, Firass Abiad, citat de Reuters.

Hezbollah și guvernul libanez au acuzat Israelul de responsabilitatea pentru explozia a sute de pagere. Israelul nu a comentat, până acum.

Armata israeliană a crescut nivelul de alertă

Armata israeliană a crescut nivelul de alertă după exploziile aproape simultane a mii de pagere folosite de Hezbollah, produse marţi în Liban, a anunţat miercuri postul de radio al armatei israeliene, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Israelul anticipează un răspuns din partea miliţiei libaneze Hezbollah, care acuză Israelul pentru exploziile produse marţi în Liban, soldate cu cel puţin nouă morţi şi aproape 2.800 de răniţi.

Postul de radio a relatat că apărarea antiaeriană şi serviciile de informaţii militare din Israel se află în alertă maximă. O unitate de elită va fi, de asemenea, mutată din Fâşia Gaza la graniţa cu Libanul.

Consultări la sediul armatei din Tel Aviv pentru evaluarea situaţiei

În cursul nopţii au avut loc consultări la sediul armatei din Tel Aviv pentru evaluarea situaţiei, a mai precizat postul de radio.

Comandamentul frontului intern, care se ocupă de protecţia civililor în timp de război şi situaţii de urgenţă, nu a emis încă noi recomandări către populaţie.

Printre victimele din Liban s-au numărat numeroşi membri ai grupării Hezbollah, despre care se ştie că folosesc pagere pentru a comunica.

Citeşte şi: Agenții economici din proximitatea școlilor, verificaţi de Poliția din Mehedinţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS