17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVagonul unui tren a deraiat. Traficul feroviar este oprit între Timişoara Nord şi Arad

Vagonul unui tren a deraiat. Traficul feroviar este oprit între Timişoara Nord şi Arad

Un vagon al trenului de călători R 2601 a deraiat, joi, după gararea în staţia Şag, judeţul Timiş. Traficul feroviar este oprit între Timişoara Nord şi Arad.

Şapte trenuri de călători staţionează în gări adiacente. Accidentul feroviar va fi investigat de o comisie a AGIFER, care va stabili cauzele deraierii. CFR Călători afirmă că nu a fost pusă în pericol siguranţa călătorilor sau a personalului feroviar şi că ultima revizie tehnică a vagoanelor a fost făcută înainte ca trenul să pornească din Timişoara, unde s-a format.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar pe secţia Timişoara Nord – Arad este oprit temporar la această oră, din cauza deraierii ultimului vagon din compunerea trenului de călători R 2601, după gararea pe linia 2 din staţia Şag. Trenul aparţine operatorului naţional de transport feroviar de călători – CFR Călători şi avea în compunere două vagoane”, a transmis, joi, CFR SA.

”Menţionăm că ultima revizie tehnică a vagoanelor a fost efectuată înainte de îndrumarea trenului în cursă în staţia Timişoara, fiind de tip revizie tehnică la compunere. Conform planurilor preventive de mentenanţă interne ale CFR Călători, în timpul nopţii s-a efectuat la aceste vagoane şi verificarea detaliată a pieselor suspendate şi a profilului de rulare al roţilor. Verificarea a fost efectuată la canalul de revizie”, a transmis, la rândul său, CFR Călători.

Circulaţia a şapte trenuri de călători, afectată

Acolo s-au deplasat comisii de cercetare ale CFR SA, CFR Călători, AFER şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Timişoara. Personalul feroviar al SRCF Timişoara va acorda sprijin tehnic operatorului CFR Călători în procesul de repunere pe şină a vagonului deraiat.

În prezent, este afectată circulaţia a şapte trenuri de călători (IR 1532, IR 11501, IRN 1765, IRN 78, R 2603, R 10512 şi R 3112), care staţionează temporar în gările adiacente.

SRCF Timişoara va asigura transbordarea auto a călătorilor pe distanţa Timişoara Nord – Aradu Nou şi retur.

Accidentul feroviar va fi investigat de către o comisie AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

Citește și: Pieton accidentat în Râmnicu Vâlcea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS