15.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSelecție pentru Corpul profesorilor metodiști din județul Gorj pentru anul școlar 2024-2025

Selecție pentru Corpul profesorilor metodiști din județul Gorj pentru anul școlar 2024-2025

A fost lansat apelul pentru selecția profesorilor metodiști ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pentru anul școlar 2024-2025.

Pentru buna desfășurare a procesului de selecție, Inspectoratul Școlar a publicat procedura de selecție pentru constituirea Corpului de metodiști al Inspectoratului Școlar Județean Gorj în anul școlar 2024 – 2025. Aceasta conține criteriile de selecție, calendarul desfășurării acesteia, numărul de locuri alocat fiecărei discipline care face obiectul selecției, alte informații-suport. Selecția are două etape. În Etapa I se va produce confirmarea calității de profesor metodist, pentru metodiștii selectați în anul școlar 2023-2024. Se va realiza o evaluare a activității desfășurate în această calitate a cadrelor didactice care au fost nominalizate ca metodiști ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj în anul școlar 2023-2024; În Etapa a II-a se va produce constituirea corpului de metodiști, prin concurs de selecție după etapa I.

Calendarul selecţiei profesorilor metodişti

„Calendarul selecţiei profesorilor metodişti:

16-23 septembrie 2024 – Etapa I – comunicarea numărului de locuri alocate fiecărei discipline/compartimente; depunerea acordului pentru statutul de membru al corpului de metodiști al IȘJ Gorj ; comunicarea listei cu metodiștii care au depus acordul ; comunicarea numărului de locuri alocate fiecărei discipline după etapa I

23 septembrie – 30 octombrie 2024 Etapa II – pentru locurile alocate fiecărei discipline/ compartiment , se organizează concurs de selecție. Înscrierea la selecție se face prin depunerea la ISJ Gorj sau online a dosarelor la adresa anunțată de fiecare inspector coordonator al disciplinei respective;

2 octombrie 2024 – aprobarea listei cadrelor didactice metodiste de către C.A. al I.Ş.J. Gorj, emiterea deciziei de numire a metodiștilor IȘJ Gorj.”, conform ISJ Gorj.

Calitatea de profesor metodist

Pentru a avea calitatea de profesor metodist, respectiv pentru participarea la concursul de selecție a profesorilor metodiști, cadrele didactice trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii generale:

a) studii superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;

b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;

c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;

d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii 5 ani școlari;

e) experiență în desfășurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificate de conducerea unității de învățământ în baza activității desfășurate de candidat în ultimii trei ani școlari.

Citește și: Hidrocentrala de la SE Turceni intră în reabilitare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS