15.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConferinţa ParentX, la Craiova. Răzvan Vasile: "Toţi vrem să avem copii de 10, dar oare noi suntem de 10 pentru copiii noştri?"

Conferinţa ParentX, la Craiova. Răzvan Vasile: „Toţi vrem să avem copii de 10, dar oare noi suntem de 10 pentru copiii noştri?”

Turneul Conferinţelor PARENTX, seria de evenimente dedicate relaţiei părinte-copil iniţiată de Răzvan Vasile şi Marius Moga, bifează sâmbătă, 21 septembrie, Craiova. Evenimentul are loc de la ora 16:00, la Teatrul Național Marin Sorescu, unde personalităţi precum Răzvan Vasile, Andreea Marin, Prof. Ioana Stoica, Prof. Dr. Flavian Georgescu, Dr. în Educație Marian Crăciun și alți experți se reunesc pentru a aduce în discuţie teme valoroase pentru părintele de azi şi pentru viitorul copilului său.

20 de copii vor primi burse de studiu din fondurile obţinute în urma vânzării de bilete

Biletele sunt disponibile pe site-ul BLT.ro, iar sumele din vânzarea acestora vor fi donate către copii excepţionali sub formă de burse de studiu cu o durată de 6 luni. „ParentX se desfăşoară sub umbrela Fundaţiei Zâmbetul de Copil şi, cu ajutorul fondurilor provenite din bilete, vom acorda 20 de burse de studiu de şase luni. Iniţial stabilisem un număr total de 10 burse, dar în urma discuţiilor cu oamenii de aici am dublat numărul lor. 10 burse vor merge către 10 copii de excepţie din Craiova, iar alte 10 vor merge către copii care au potenţial, dar care provin din medii defavorizate şi au mare nevoie de sprijin”, a transmis Răzvan Vasile.

Răzvan Vasile, fondatorul ParentX şi MBA Kids, a fost numit Personalitatea anului în educaţie în anul 2023, Vizionarul anului în Europa în 2024. Este autorul primului software din istoria României (1992) şi a câştigat atenţia publicului prin proiectele de succes implementate de-a lungul timpului şi mesajele sale motivaţionale.

Ce înseamnă, de fapt, ParentX

Conceptul ParentX porneşte de la ideea unui părinte de nota 10 (X): „Toţi vrem să avem copii de 10, dar oare noi suntem de 10 pentru copiii noştri?”, spune Răzvan Vasile. „Trebuie să începem educaţia de la modele, de la părinţi”, consideră acesta.
„Cea mai frumoasă şcoală e acasă, unde părinţii sunt model, acasă e spaţiu de siguranţă. Copilul nu seamănă nici cu mami, nici cu tati, seamănă cu relaţia dintre cei doi, cu atmosfera din casa în care creşte. Când suntem mici, avem neuroni oglindă şi copiem ce vedem”.

Răzvan Vasile

„Ne naştem cu o putere fantastică, dar o pierdem pe parcurs”

Iniţiatorul MBA Kids şi ParentX spune că seria de conferinţe, care a debutat la Ateneul Român şi a continuat în alte oraşe universitare din ţară, cu sălile pline, a venit din nevoia de a schimba paradigma validării, în umbra căreia copiii din România cresc de mici.

„Când ne naştem, ne naştem cu o putere fantastică: unicitatea. Însă noi am crescut în comunism, am fost comparaţi, etichetaţi, criticaţi. Cum să mai fii unic când oamenii te compară cu alţii? Treptat, ne pierdem această putere şi începem să căutăm validarea în exterior. Creştem sub o avalanşă de mesaje negative: ai grijă să nu răceşti, să nu ţi se întâmple ceva. Ajungem să credem că viaţa e grea, că lumea e rea şi uite aşa creierul apasă pe pedala de supravieţuire în loc să apese pe cea de evoluţie”, spune Vasile.

Unul dintre scopurile conferinţelor ParentX este de a le arăta părinţilor cum să canalizeze copiii către ceea ce le place şi cum să îi investească zi de zi cu încredere. „8 din 10 copii cred că nu sunt suficient de buni. Studiile spun că 98% dintre copiii de 5 ani sunt genii, dar, pe măsură ce cresc, se pierd. Doar 2% dintre adulţi rămân aşa. Şi studiile mai arată că, din tot ce facem zilnic, doar 2% este esenţial. Ne pierdem în amănunte. Totul porneşte de la curaj. Ne afundăm în emoţii joase precum frica, apatia”, mai explică Răzvan Vasile.

Cine sunt invitaţii conferinţei ParentX de la Craiova

Craiova este al şaptelea oraş pe harta Conferinţelor ParentX. Participanţii îi pot asculta sâmbătă, la Teatrul Naţional Marin Sorescu, pe Andreea Marin, Prof. Dr. Ioana STOICA(profesor fizică Liceul Vianu, antrenor lot fizică NASA), Prof. Dr. Flavian GEORGESCU (antrenor olimpici matematică, a obţinut în 2024 locul 1 în Europa şi 4 în lume), Dr. Marian CRĂCIUN (doctor în științele educației, expert in cariere și vocație),. Dr. Radu BĂLĂNESCU (psiholog clinician), Daniela GAVANKAR (psiholog & profesor), dar şi pe alţi speakeri-surpriză.

PARENTX a avut în acest an două conferințe la București (Ateneul Român) şi câte una la Iași, Cluj, Brașov şi Sibiu.
Audienţa naţională a acestor evenimente a ajuns, conform MediaTrust, lider mondial în măsurarea audienţei, la 11.4 milioane de români din țară și străinătate.

CITEŞTE ŞI: Ar putea fi schimbat proiectul pentru complexul din Piaţa Veche? Primăria a acceptat dialogul cu grupul civic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS