17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAurică Beldeanu: „Trebuie să câștigăm la Cluj!“

Aurică Beldeanu: „Trebuie să câștigăm la Cluj!“

Universitatea Craiova are parte de o nouă deplasare dificilă, urmând să evolueze duminică, de la ora 21.30, împotriva formației U Cluj. Disputa cu liderul, din cadrul etapei 10 a Superligii, a fost prefațată de Aurică Beldeanu, fostul mare fotbalist al Băniei. „Vulpea“ a recunoscut că nu este împăcat cu jocul prestat de băieții lui Costel Gâlcă în ultimul timp, dar consideră că aceștia sunt capabili de un joc bun. El a subliniat că doar o victorie l-ar mulțumi.

„Trebuie să câștigăm la Cluj, asta e clar! Câștigăm dacă avem valoare, vorba lui Badea, iar eu zic că avem. Nu sunt mulțumit de ceea ce am văzut în ultimele trei etape. Nu am obținut victorii, iar jocul a fost infleunțat clar de starea terenului și cu Dinamo, dar și cu Iași. Chiar dacă și adversarii au jucat tot pe același teren, consider că noi am fost mai dezavantajați, fiind echipa mai tehnică, preocupată de construcție.

La Iași în schimb, nu ai voie să ratezi din doi metri… Cât despre acel 11 metri ratat de Mitriță ce să zic? Se mai întâmplă. Au ratat și fotbaliști mai mar. S-a făcut prea mare caz pe această lovitură de pedeapsă. Eu nu-l condamn pe Mitriță. La fel am dat și eu cu Leeds. Am tras peste poartă, pentru că mi-a fost frică. Poate că i-a fost și lui frică. Moralul lui era bun, pentru că venea de la națională, unde marcase, de asta spun că a fost doar o execuție nefericită. Dar să ajungi să-l înjuri de familie pe internet, ca suporter, asta e prea mult“, a declarat fostul component al Craiovei Maxima, pentru GdS Sport.

„Trebuie să joci cu tupeu“

Întrebat despre U Cluj, Aurică Beldeanu consideră că trupa lui Ovidiu Sabău ocupă meritat primul loc, dar spune că nu este o echipă de neînvins.

„U Cluj nu este deloc un lider-surpriză, pentru că joacă fotbal! M-a încântat la meciul cu Rapid. A arătat că are dezinvoltură, că este bine organizată, că are trasee de joc, au plimbat mingea… Jos pălăria pentru ei! Acolo sunt jucători cu experiență, iar Sabău dovedește că știe să mențină acolo o atmosferă plăcută, e serios. Atmosfera e bună când câștigi, îți dai seama.

Dar eu am un principiu și zic că o echipă nu poate pierde în trei deplasări consecutive. Mai ales că ardelenii vin după o victorie care, vezi Doamne!, le permite să ne privească de sus. Eu zic că ai noștri vor face un meci bun și vom câștiga. Trebuie să dea un randament bun și să fie pregătiți pentru orice. Dacă nu vor intra concentrați și determinați, nu o să luăm nimic nici din acest joc. Trebuie să joci cu tupeu, agresiv, cu dorința de a învinge“, a explicat „Vulpea“.

„Am pretenții de la Cicâldău“

Aurică Beldeanu s-a ferit să pună etichete pe jucătorii aduși în această vară. Cât despre sosirea lui Alex Cicâldău consideră că acesta ar trebui să-și pună amprenta asupra jocului imediat de cum ajunge la o formă sportivă bună.

„Am văzut că au fost aduși mai mulți jucători la echipă în ultimul timp, dar nu-i cunosc. Pe unii nu i-am văzut jucând deloc. Vreau să-i văd la joc măcar în două-trei partide înainte să mă pronunț. Aducerea lui Cicâldău mă bucură, dar el trebuie să ajungă repede la un nivel fizic bun și să ajute echipa. Am pretenții de la el. Un alt lucru care mă bucură, chiar dacă nu are legătură cu Universitatea, este faptul că Emil Săndoi și Eugen Neagoe au revenit în circuitul Superligii. Le urez succes“, a încheiat fostul mare fotbalist.

Citește și: Pavel Badea: „Echipa trebuie să demonstreze că are valoare“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS